İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün Foça’ya giderek İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ulaşımla ilgili altyapı projelerini inceledi, yeni projelerin de startını verdi. Başkan Soyer, Foça'nın ardından Menemen'e geçerek belediyenin yürüttüğü hayvan barınağı, üretici pazarı ve kreş çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Başkan Soyer'in Foça programına Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay ve belediye bürokratları eşlik etti. 

BAĞARASI'NDA YAYALARA ÖNCELİK

Başkan Soyer’in ilk durağı Bağarası oldu. İzmir -Foça yolu üzerindeki yolun her iki tarafında yapımı tamamlanan bin 550 metre uzunluğundaki kaldırım çalışmasını inceleyen Başkan Soyer, bölgedeki araç köprüsüne yayaların güvenliğini sağlamak için yaya yolu yapacaklarını da söyledi. 

İLÇENİN EN UZUN BİSİKLET YOLU OLACAK

Foça Belediyesi Yerleşkesi'nde Foça Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ası bir sunum yaparak  ilçede hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi verdi. Ası, Foça'nın en önemli ihtiyaçlarından birinin Opet Benzinlik- Yeni Belediye Binası arası (Değirmenlik Caddesi)  yol genişletme çalışması olduğunu belirterek Büyükşehir Belediyesi tarafından projenin tamamlanması ile eski Foça girişinin yeni belediye yerleşkesine ve kamu kurumlarına çok rahat bağlanabileceğini söyledi. Başkan Soyer, Değirmendere Caddesi'nde yol genişletme çalışması yapılacak alanda incelemelerde bulundu. Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri ise yolun genişletilmesi için 3 bin 700 metrelik kısmında yama ve dolgu işlemlerinin tamamlandığını belirtti. Proje tamamlandığında  Deği rmenlik Caddesi  geliş –gidiş iki şeritli araç yolu, bisiklet yolu ve yaya yollarıyla bölgenin önemli bir ihtiyacına cevap verecek.

Başkan Soyer Foça programı kapsamında eski garajda taşıma kooperatifleri yöneticileri ile de bir araya geldi. Kooperatif yöneticilerinin pandemi nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları dinleyen Başkan Soyer, ilçede faaliyet gösteren taşıma kooperatiflerinin İZTAŞIT uygulamasına geçmesinin faydalı olacağına dikkat çekti. 

BEŞKAPILAR KALESİ'NE MODERN YÜRÜYÜŞ YOLU

Foça Belediyesi'nin hayata geçirmek istediği Büyük Deniz Sahil Projesi kapsamında sahil şeridinde de inceleme yapan Başkan Soyer, buradan ilçenin önemli tarihi simgelerinden Başkapılar Kalesi Surları'na geçti. Başkan Soyer, burada İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek  çalışmalarla ilgili belediye bürokratları ile görüştü. Foça Surları 2. Etap Kordon Yolu Projesi kapsamında 372  metre uzunluğundaki kıyı şeridinde Foça Kalesi surlarının önünde bulunan yürüyüş yolu düzenlenip aydınlatılacak, seyir terasları yapılacak ve bölgenin arkeolojik değerleri ile ilgili bilgilendirme panoları yerleştirilecek. Kale surları ile yürüyüş yolu arasında yer alan bölümde bulunan ve akıntı oluş madığı için kirlilik yaratan deniz suyu tasfiye edilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi bölgeye  6 adet menfez yaparak akıntı oluşmasını sağlayacak.  

MENEMEN'DE YOĞUN TEMPO

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Foça programının ardından Menemen'e geçerek ilçe belediyesi tarafından hayata geçirilecek önemli projeleri gezdi. Seyrek'te iki ay içerisinde hizmete alınacak 700 hayvan kapasiteli Özgür Hayvan Barınağı ve Hayvan Hastanesi projesi hakkında Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'dan bilgi alan Başkan Soyer'in ilçedeki ikinci durağı iki hafta sonra açılışı yapılacak olan Üretici Köylü Pazarı oldu. Başkan Soyer ardından yine Menemen Belediyesi tarafından satın alınan, kreş ve anaokuluna dönüştürülecek olan eski öğretmenevinde incelemelerde bulundu.