GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Metrosu’nun şantiyesinde giderek, süreci değerlendirdi.  Şirinyer-Üçyol bağlantısındaki alışmalar ilgili bilgilendirme yapan Soyer, "İzmir tarihinin en büyük yatırımı. 1 milyar Euro’nun üzerinde bir maliyeti olan, 13,5 kilometrelik, 11 istasyonu olan ve şehri en kalabalık ilçelerinde birinde bir metro çalışması başlıyor. Bu yüksek enflasyon, hayat pahalılığının tırmandığı bir alanda bizim 490 milyon Euro’luk bir konsorsiyum oluşturarak başlattığımız bir kredi bu. Yüzde 3 faizle ve 12 yıl vadeli 4 ödemesiz 8 yıl geri ödemeli bir finansman modeli başlattık. Tamamen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla yapılıyor olacak. Tamamı Büyükşehir Belediyesi finansmanıyla geri ödenecek. Belki de tarihinin en verimli yatırımından birini yapıyoruz. Çünkü dört yıl ödemesiz süre ayrı zamanda inşaat süresine denk geliyor. İnşaat tamamlandığında, metro başladığında geri ödeme başlayacak. Dolayısıyla hiç kimsenin cebinden para çıkmadan işletme kendi giderini finanse edecek. Bugün çok heyecanlıyız. Çünkü 340 civarında dev sütunlar (her biri 36 metre uzunluğunda) teker teker yerine monte edilecek. 3 ay sonunda tünel açma makinesini ilk istasyonda yer altına sokacağız. 2 tanesi de makineyi yani toplamda 3 makine çalışmaya başlayacak. 4 yıllık sürecek büyük bir yatırımın ilk günündeyiz.

O METRO BURAYA GELECEK

Soyer Sözlerini şöyle sürdürdü: “14 Şubat’ta temel atmıştık. Maalesef hukuki pürüzler çıkmıştı. Çok şükür hukuk süreci tarafları dinledi ve kazandık. Topu topu 6-7 aylık bir gecikme yaşandı. Bütün bunları telafi edecek bir hızla çalışmalar başladı. Türkiye’nin çok zor geçtiği bu koşullarda İzmir tarihinin en büyük yatırımın başlatmanın heyecanı, gururu içerisindeyiz. En başta demiştik, o metro buraya gelecek diye… O metro İzmir’e gelecek. Bugünden itibaren 4 yıl sayabiliriz.  2026 yılı içerisinde açmış olacağız.”

45 MİLYON EURO’LUK HASILAT

Projenin kente sağlayacağı katkıdan bahseden Soyer, “Bu proje aslında sadece Buca’yı değil,  günde 400 bin yolcu taşımayı hedefliyoruz. Bu senede 45 milyon Euro’luk bir hasılat demek. Bu çok ciddi bir rakam. Bu aynı zamanda finansman modelinin sağlıklı ve tutarlı olduğunu gösteriyor. Dediğim gibi sadece işletmenin geliriyle ödeme imkanı olacak. 400 bin yolcuyu bu hatta taşıdığınız zaman lastik tekerlekleri geri çekiyorsunuz. Toplu taşımı yer altına alıyorsunuz. Trafiği müthiş hafifletmiş oluyorsunuz. Aynı zamanda kent dokusunda kalite ve rahatlığı sağlıyorsunuz.  Bu aynı zamanda Konak-Üçkuyular hattına da bağlanacak. Narlıdere metro hattına bağlanacak. Böylece demir ağlarla örüyoruz dediğimiz noktaya geliyoruz. Bu metro hattımız içeriye dik olacak. Diğer metro hatlarımız kıyıya paraleldi. Dolayısıyla tam anlamıyla bir ağdan söz etmek mümkün” diye konuştu.

İZMİR’İN GELECEĞİNE İZ BIRAKACAK YATIRIMLAR
Soyer sözlerini şu şekilde sonlandırdı:
“Çiğli tramvayının deme sürüşlerine başlayacağız. O da dev bir yatırım. Narlıdere Metrosu muhtemelen Mart-Nisan gibi deme sürüşleri başlayacak. Yıl içerisinde hedefimiz 100 yıl içerisinde Narlıdere metrosunu açmak olacak. Hepsi dev yatırımlar, İzmir’in geleceğinde iz bırakacak yatırımlar olacak.”