İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesini ziyaret etti. Dernek üyeleriyle birlikle kahvaltı yapan Soyer, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldı. 

Dernek Başkanı İlknur Peder, özellikle burs konusuna çok önem verdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Bütçe ve sponsor ayarlayarak birinci derece aile bireylerinde ya da kendisinde engel olan üniversite öğrencilerine burs vermeye başladık. Geçen sene dört öğrenciye burs veriyorduk bu sene beş oldu. Farklı faaliyetler gerçekleştiriyoruz, geçtiğimiz haftalarda bir çöp toplama etkinliği de yaptık."

Birliktelik çağrısı
Derneğin faaliyetleri karşısında heyecanlandığını söyleyen Soyer ise burs konusunda İzmir'de topyekûn bir seferberlik başlatmak gerektiğini ifade etti. Soyer “Tüm dernekler, STK'lar el ele verirse, herkes bu seferberliğin bir parçası olursa bu hikâye çok güzel olur” dedi. bDernek rozeti sunulan Soyer’e, üye Meryem Düzgünkaya da resmettiği tabloyu hediye etti. Tunç Soyer daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin engelli sporcularına da ziyarette bulundu. 

Türkiye Sakatlar Derneği 1960 yılında kuruldu. Derneğin ülke genelinde 63 şubesi var. İzmir Şubesi'nin ise 500'e yakın üyesi bulunuyor.