GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in korona sürecinde İzmirlileri bilgilendirmek için başlattığı Başkanın Günlüğü'nde bugün sokağa çıkma yasağı içerisinde hızlanan bakım, onarım ve asfaltlama çalışmaları konusunda detaylı açıklamada bulundu.

Yapılan çalışmalar konusunda bilgi veren Soyer, yapılacak çalışmalar konusunda da bilgilendirdi. Soyer, 'askıda fatura' dayanışmasında son rakamları da açıkladı. 

Soyer günlüğünde şu ifadeleri kullandı:

Günaydın, iyi haftalar sevgili İzmirliler…

Yeni bir haftaya başladık, kısıtlama devam ediyor. Ama içimizde 19 Mayıs’ın heyecan ve enerjisi var. Ne yapıyorsak gençlik için.

Dört günlük kısıtlamada trafiğin kesilmesini fırsat bilip kent merkezinde, dışında çevre ilçelerde onlarca şantiyede çalıştık.

Ben de havanın çok sıcak olmasına rağmen canla başla çalışan işçilerimizi ziyaret edip kendilerine moral vermeye çalıştım, her birine tek tek teşekkür ettim.

Dört günde İZBETON ekiplerinin sereceği asfalt miktarı 20 bin tonu bulacak Bayraklı Altınyol’da Karşıyaka yönüne geçtik. Konak Mürselpaşa Bulvarı, Gaziler Caddesi, Bozkurt Caddesi ve Dokuz Eylül Meydanı asfaltlanıyor.

Kobak-Karabağlar Mithatpaşa Caddesi, Ata Kavşağı ve Göztepe Stat yönünde zemini yeniliyoruz. Karşıyaka İskele önü ve 1675 Sokağın asfaltını bu dört günde tamamlayacağız. Konak Eşrefpaşa Caddesi ve Buca NATO önü ile Varyant Kavşağı arası da asfaltlanıyor.

Sadece zemin iyileştirme değil, şerit genişletme, bypass yollar açarak trafiği rahatlatan çalışmalarımız da var. Gaziemir Akçay Caddesi, Halkapınar Gıda Çarşısı bağlantısı ve Meles Deltası Alsancak yönü bunlara örnek.

Ayrıca Alsancak Plevne Bulvarı, Vasıf Çınar Bulvarı, Mustafa Enver Bey Caddesi önümüzdeki haftanın asfalt programında.

Su faturalarını ödeyemeyenler için başlattığımız Askıda Fatura dayanışmasında askıya bırakılan 7 bin 652 faturadan 3 bin 146’sı iyiliksever vatandaşlarımız tarafından ödendi.

İncelemeden sonra askıya çıkarılan fatura sayısı her gün artıyor. Özellikle Ramazan Bayramı öncesi olabildiğince çok aileye destek sağlanması en büyük dileğim.

Hepinize iyi günler diliyorum. Hoşça kalın.