GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan üçüncü oturumu Başkan Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti.
Toplantının başlangıcında AK Parti Grubunun talebiyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı video gösterimi yapıldı.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında, Konak Meydanında düzenlenecek programlara katılım sağlayacak vatandaşların; 15 Temmuz saat 15:00’ten, 16 Temmuz saat 06:00’ya kadar toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanması hakkındaki önerge oy birliği ile kabul edildi.

SOYER’DEN TEŞEKKÜR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Metrosu’nun yatırım programına alınması ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onay verilmesi hakkında konuştu. Soyer, “Buca Metrosu’nun onayını almış bulunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’na çok teşekkür ediyoruz. Buca Metrosu’nun yapım süreci an itibariyle başlamıştır. Şehrimize nefes aldıracak bu projeyi el birliği ile gerçekleştireceğiz” dedi.

AK PARTİLİ HIZAL: ‘İZMİR’İN MENFAATİNE OLAN HER KONUDA YANINIZDAYIZ’
Soyer’in ardından söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, “Buca Metrosu’nun şehrimiz için ne kadar önemli olduğunu geçen meclisimizde değerlendirmiştik. Sonuç itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımızın olurlarıyla Buca Metrosunun yapım işinin önemli bir eşiğini aşma sürecini görmüş olduk. Cumhur İttifakı AK Parti grubu olarak şehrin, İzmirlinin menfaatine olan her hususta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yanında ve arkasında duracağımızı dile getirmek istiyorum. Bundan sonraki süreçte Buca Metrosu’nun en hızlı süreçte tamamlanmasını temenni ediyoruz, takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildirmek istiyoruz. Sizden ricamız bu ve benzer konuların diyalog yolu açılarak, bakanlık cumhurbaşkanlığı nezdinde onay beklenen süreçlerin kamuoyuyla değil gerekirse mecliste bilgilendirme yapılarak, şehrimizi bölgemizi temsil eden Milletvekillerimizle görüşmeler yapılarak gerçekleşmesini diliyoruz” diye konuştu.

 CHP’Lİ ÖZUSLU: TARTIŞMALARIMIZI ANKARA’NIN DUYDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu ise,  “Buca Metrosu’na onay gelmiş olmasından dolayı çok mutluyuz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bu onurlu hizmeti yapma imkanı kazandırıldığı için çok mutluyuz. İdeolojilerimiz farklı olabilir ama İzmir’e hizmet etmekte hepimizin birleştiği konusunda şüphem yok. Çarşamba Günü olan meclis toplantımızda yaptığımız tartışmaları Ankara’nın duyduğunu ve olurun geldiğini düşünüyorum. Demek ki İzmir’e hizmet için yapılan bu tartışmalar hayırlı olmuştur” dedi.

SOYER: ANKARA’DA KAMP KURACAĞIZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, AK Parti Grubu ile Ankara’ya gidilmesi konusunu hatırlatarak, “Özgür Bey  Ankara’ya beraber gideceğimizi konuşmuştuk. Ağustos başında 2-3 gün vakit ayırırsanız randevu alacağız. Planlamayı yapalım, beraber 2-3 gün Ankara’da kamp kuracağız” dedi.