GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer evlerinde kalan ve dışarı çıkmak zorunda olan İzmirlileri bilgilendirmek ve yapılan çalışmalar konusunda haberdar etmek için her gün ele aldığı Başkanın Günlüğü programında bugün İzmirlilere Seyyar Pazar uygulamasının Konak ve Karabağlar'da da başlayacağı müjdesini verdi.

İşte Başkanın Günlüğü'nde bugün yer alanlar: 

Günaydın sevgili İzmirliler.

Haftaya sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katılımıyla Kriz Yönetim Üst Kurul toplantısıyla başladık. Bu günlerde aldığımız önlemleri gözden geçirdik. Sivil toplum temsilcilerinin ve belediye yöneticilerimizden önerilerle gelecek günler için önemli kararlar aldık.

Geçtiğimiz hafta Buca’da başlayan, Bornova ve Karşıyaka’da devam eden Seyyar Pazar uygulaması büyük ilgi gördü ve önemli bir ihtiyacı karşıladı. İstek üzerine Seyyar Pazar’ı Konak ve Karabağlar’da da başlatıyoruz. Seyyar Pazar’ın Türkiye’de bazı kentlerde model olmasından da son derece mutluyum.

Haftanın ilk günü 2 bin 523 aileye destek için gıda paketi gönderildi.

1-5 yaş arası 2 bin 250 çocuğumuz için 36 bin litre sütü ailelere ulaştırdık.

Sağlık kurumlarına 10 bin maske ve siperlik gönderdik.

100 bin aileye gıda paketi desteği hedefimizde yarıyı çoktan geçtik. Şimdi Direnç Paketi adıyla içinde sebze, meyve bulunan kolilerin dağıtımını başlattık. Bütün bunları yaparken, üretici kooperatifleri, çiftçilerden doğrudan alımı tercih ediyoruz. Krizden etkilenlere destek olurken tarım kesiminin de ayakta kalmasını sağlıyoruz.

Biliyorsunuz 23 Nisan’da başlayan dört günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Fiziki mesafe kurallarına uyarak, iki gün içinde hazırlığınızı tamamlayın. Lütfen alışverişinizi son saatlere bırakıp istenmeyen görüntüler yaşanmasına neden olmayın.

Evde kalın, sağlıkla kalın, hoşça kalın.