Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ -  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İzmir’in Gaziemir ilçesinin Sarnıç bölgesinde yürütülen 2B arazileriyle ilgili çalışmalar geçtiğimiz ay sonuçlanmıştı İzmir Defterdarlığı’nca Sarnıç’taki 2B araziler için metrekare başına belirlenen bedeller bölge halkının tepkisine neden oldu. Yaklaşık 15 bin yurttaşı ilgilendiren 2B arazilerin geçen yılki satış bedeli rakamları maksimum 600 TL iken, bu yıl bazı yerlerde 830 TL’ye kadar çıkması isyan ettirmişti.
Ortaya çıkan rakama başta Gaziemir Belediye Başkanı CHP’li Halil İbrahim Şenol büyük tepki çekmişti.

İPTAL EDİLDİĞİNİ DUYURDU!
Yapılan girişimlerin ardından müjdeli haberi AK Parti Gaziemir eski İlçe Başkanı, Belediye Başkan aday adayı Nazmi Yılmaz verdi. Yılmaz, “Sarnıçlı hemşehrilerim, tapu tescili için devam eden çalışmalar bölgemiz için bütünlük arz ettiğinden, Ocak ayı ve sonrasında ödeme süresi biten tüm vatandaşlarımızın gözü aydın olsun. Yapılan Tebligatlar 31.12.2018 tarih ve 249859 sayılı Bakanlık yazısı ile iptal edilmiştir” dedi.

AMACIMIZA ULAŞTIK!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “En başından bu yana amacımız belirlenen fiyatları geri aldırmaktı. Bu siyaset üstü bir konu. Vatandaşlarımıza elimden gelen desteği bu süreçte verdim ancak yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığındaydı. Orda yaşayan vatandaşlarımız belirlenen fiyatlara tepkileri oldu. Eğer iptal edildiyse amacımıza ulaştık. Zaten açıklanan fiyatların elle tutulur bir tarafı yoktu” dedi.

GÜVENMİYORUM ÇÜNKÜ
Başkan Şenol, “Maalesef her seçim döneminde bu konu birileri tarafından sulandırılıyor. Hala onlara güvenemiyorum. Çünkü 16 yıldır iktidardalar. İsteseler bu sorunu çözerlerdi ama çözmediler. Çözmelerini en çok beni mutlu eder. İlk önce yüksek fiyatı belirliyorlar sonra geri çekip bunu ‘müjde’ diye vatandaşa sunuyorlar. İnşallah bu sorun çözülür. Buna en çok ben sevinirim” dedi.