Her yıl olduğu gibi bu yıl da üyeleri ile birlikte dostluk ve dayanışma gecesi düzenleyen Eğitim-Sen Selçuk Temsilciliği, aynı zamanda geçtiğimiz Köy Enstitülerinin 79. Kuruluş Yıldönümü ve 1 Mayıs'ı kutladılar. Geceye Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Başkan Yardımcıları Bilgi Keskin, Şerafettin Budak, siyasi parti ilçe Başkanları ve yöneticileri, Dernek ve bazı Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri ile Eğitim-Sen Üyeleri katıldı.
Düzenlenen gecede yaptığı konuşmasında emek ve mücadeleye büyük önem verdiğine dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; emeğin, mücadelenin, dayanışmanın, bir arada durma kültürünün, birlikte yaşamanın ne demek olduğunu öğreten ve çok iyi bilen herkesi Eğitim – Sen Selçuk Temsilciliği’nin düzenlediği gecede görmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.


BANA GÜVEN VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Demokrasinin vazgeçilmez birer parçası olan sivil toplum örgütlerinin desteğini almak ve onların verdiği güveni hissetmenin ruhuyla yaşadığı özgüveni anlatan Başkan Sengel; "Benim arkamda olduğunuzu bana hissettirdiğiniz için kendimi o kadar özgüvende, o kadar mücadele ruhumun daha da artmış bir şekilde hissediyorum ki; bu yüzden bana güven veren sizlere ve tüm Selçuk halkına çok çok teşekkür ediyorum" dedi. 


TEDAVİNİN NE OLDUĞUNU HERKESE GÖSTERDİK
Emekliye ayrılan öğretmenlere de teşekkür belgesi takdim eden Başkan Sengel; "Zaman zaman yüzler değişse bile aynı ruhu, aynı mücadeleyi, aynı direnişi gösteren sizler iyi ki varsınız; bu toplum için çok değerlisiniz" dedi.
Bu mücadelenin hep birlikte omuz omuza devam edeceğine yürekten inandığını kaydeden Başkan Sengel; "Aslında şu anda yaşadığımız sadece baharın bir başlangıcıdır. Esas dört bir yanımız çiçeklerle donandığı zaman; işte o zaman bu mücadelenin sonuçlarını da almış olacağız. Çünkü biz bu süreçte sadece tedavinin ne olduğunu herkese gösterdik. Bundan sonraki merhemi de, ilacı da çok iyi algıladık. O da tek bir yerden geçiyor tam da bugün olduğu gibi; dostluktan, dayanışmadan, bir arada ve omuz omuza durmaktan geçiyor" diyerek, geceye katılan herkese Adaletin, eşitliğin ve birlikteliğin daim olduğu günler diledi.


MUTSUZ ÇOCUKLARIN ÖĞRETMENİ OLMAYACAĞIZ
Gecede konuşan ve konuşmasında Eğitim-Sen'in kuruluş felsefesi ve kurulduğu günden bu yana yaptığı mücadeleyi anlatan Eğitim-Sen Baş Temsilcisi Güngör Uslu, ülkede son günlerde çocuk istismarların arttığına dikkat çekerek; “23 Nisan 2019 Çocuk Hak İhlalleri Raporu”na göre, 2018’de 217 çocuk cinsel saldırıya maruz kaldı, 26 çocuk öldürüldü, 124 çocuk işçi yaşamını yitirdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramından bir günce İstanbul-Küçükçekmece'de 5 yaşındaki bir çocuğun tecavüze uğraması yüreklerimizi yaktı öfkemizi bir kat daha artırdı. Ülkemizde bu kadar acı tablo varken bizler "Mutsuz çocukların mutlu öğretmenleri " olmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdi.