Efes Tiyatro salonunda gerçekleşen Efes Selçuk Kent Konseyi Genel Kurulu saygı duruşunda bulunularak; İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan Kurulu Başkanlığını Bilgi Keskin Şimşek'in yaptığı genel kurulda konuşan Kent Konseyi Başkanı Atay Tozlu, kent konseyinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. 


'HİÇBİR KAMU KURUM VE KURULUŞU İLE ARAMIZDA SIKINTI YOK' 
Genel kurul toplantısında konuşan ve konuşmasında kent konseylerinin Efes Selçuk gibi küçük kentlerde bir arada yaşama ve bir arada iş üretme kültürünün gelişmesine katkı sunmak gibi önemli bir işlevi olduğuna dikkat çeken Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; "Bir belediye başkanı olarak şunu söylemek istiyorum; önce şuna karar vermemiz lazım. Biz bu kent için çalışacak mıyız; yoksa hep beraber siyaset mi yapacağız. Ben kentimiz için, kentlimiz için çalışmak adına belediye başkanı oldum. Bu noktada da hiçbir kamu kurum ve kuruluşu ile aramızda sıkıntı yok. Çünkü ben bir belediye başkanı olarak  farklı partilerden de olsa tüm meclis üyelerimizle birlikte kentimiz için, kentlimiz için çalıştığımızı düşünüyorum. Önce bu konuda hem fikir olalım” dedi.


DUTLU YOL AÇILIŞ POLEMİĞİNE NET CEVAP
Konu ile ilgili olarak 28 Ekim’de gerçekleşecek Dutlu Yolun açılışı üzerinden örnek vererek siyasi mesajlar veren  Başkan Sengel; “28 Ekim’de Dutlu Yolu açıyoruz.  Diyoruz ki; Efes Selçuk halkı Dutlu Yol artık açıldı. Hadi gelin hep birlikte yürüyelim. Biz bu kent için çalışmaya devam ederken şunun altını çiziyoruz; Adalet ve Kalkınma Partisi yönetiminde başlatılan yüzde 60 olan YİKOB payını Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilmiş bir belediye başkanı olarak kentim için, kentlim için geleceğimiz için İzmir Valiliği’ne giderek yüzde 80’e çıkardık. Biz de tüm çevre düzenlemelerini üzerimize alarak Efes Selçuk’un ilk Atatürk Anıtı’nı düzenleyerek Dutlu Yolu 28 Ekim’de yürüyüşe açacağız. Bunda kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.
'BU KENTTE MİRAS BIRAKACAĞIMIZ VE BAKİ KALACAK TEK ŞEY ÇOCUKLARIMIZ'
Dutlu Yol açılışı için İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ı arayarak kendilerini davet ettiklerini hatırlatan Başkan Sengel; “Sayın Valimizi davet ettik ancak Sayın Valimiz de daha sonra toplu açılışlar dahilinde Dutlu Yola geleceğini söylemişlerdir. Tüm bunlar olurken bazı şeyleri birbirine karıştırmayalım. Çünkü yarın bir gün ben belediye başkanı olmayacağım. Meclis üyelerimiz, muhtarlarımız da görevlerinde olmayacak. Ama bu kentte miras bırakacağımız ve baki kalacak tek şey çocuklarımız olacaktır” diyerek, dutlu yol açılışı ile ilgili yapılan bazı açıklamalara net cevap verdi.


SEÇİMLER TEK LİSTEYLE GERÇEKLEŞTİ
Konuşmaların ardından Efes Selçuk Kent Konseyi başkan ve yönetim kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Tek listeyle gidilen seçimlerin sonunda Efes Selçuk Kent Konseyi Başkanlığına Atay Tozlu açık oyla ile güven tazelerken; çarşaf liste ile yapılan konseyin yürütme kuruluna ise Güllü Çetintürk Kartal, Mustafa Kemal Çilengir, İsmail Payamcı, Ömer Görgülü, Sabahattin İzcioğlu, Nur Öztürk, Mehmet Öner, Yaşar Şakar, Hünkar Keser, İbrahim Durabay ve Uğur Gülbay seçildi.