600’ün üzerinde çalışan, 70 Milyonun üzerinde ise borcu olan bir belediye devraldıklarını bu nedenle Selçuk Belediyesinde bir kemer sıkma politikası başlattıklarını kaydeden Başkan Sengel; “Ekonomik bir öngörüsüzlük sonucunda şu anda borçlu bir belediye teslim almış bulunmaktayız. Bu yükümlülük sadece benim değil; meclis üyelerinin de yükümlülüğüdür. Bu yükümlülük aynı zamanda halkın da yükümlülüğüdür. 5 yıl önce 16 Milyon borç ile bıraktığımız belediye beş yılın sonunda 70 Milyona yakın borçlandırılmış durumdadır. Bu nedenle burada hepimize bir yükümlülük düşüyor” diye konuştu.

GELİRLERİMİZİ BİR ŞEKİLDE TOPLAMALIYIZ
Selçuk Belediyesi’nin mali durumunun düzeltilmesi açısından belediyenin gelirlerinin etkin ve verimli bir şekilde toplanmasının önemine dikkat çeken Başkan Sengel; bir süredir teknik nedenlerden dolayı çalıştırılmayan ve Selçuk Belediyesi’ne artı bir değer katacak olan TEDES Sisteminin de bazı düzeltmelerin yapılmasının ardından aktif hale geleceğini kaydetti. 

HEPİMİZE BİR ŞEKİLDE GÖREV DÜŞÜYOR
Etkin bir planlama ve verimli bir çalışma ile birlikte Selçuk Belediyesi’nin dolayısıyla Selçuk’un hak ettiği konuma gelmesinde kolektif bir bilince sahip olmanın önemine dikkat çeken Başkan Sengel; “Hepimizin hayalleri var bu topraklara dair. O yüzden o hayalleri gerçekleştirebilmek ve Selçuk’u hak ettiği değere kavuşturmak için sadece belediye başkanına değil; sadece meclis üyelerine değil; sadece Selçuk Belediyesi’nde çalışan personele değil; halka da bir görev düşüyor. Her zaman söylediğimiz gibi; ‘Kente Kentte yaşayanlar sahip çıkar’ Selçuk Belediyesi dahilinde eğer biz gelirlerimizi toplayabilir; giderlerimizi de planlayabilirsek bütün problemlerin hepsi ortadan kalkacaktır” diye konuştu.

İlk oturumuyla Selçuk ve Selçuk Belediyesi tarihine not düşülen Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunda 2018 Yılı Faaliyet Raporu, Meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi. İlgili kanun gereği oturumun faaliyet raporu görüşüldüğü kısım Başkan Sengel yerine 1. Başkanvekili Hasan Uysal tarafından yönetildi.