CHP Karabağlar İlçe Başkanlığı önünde partililer, vatandaşlar ve CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız tarafından karşılanan Selvitopu’nu bu önemli günde CHP il yöneticileri, CHP ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sendika başkanları ve yöneticileri, dernek yöneticileri ve başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri yalnız bırakmadı.
1 Nisan’da ülkemizde bahar açacağını belirterek konuşmasına başlayan Başkan Selvitopu, amaçlarının ülkeye sahip çıkmak, Cumhuriyet değerlerini korumak, Mustafa Kemal’in değerlerini bu ülkede hakim kılmak ve geleceğe taşımak için burada olduklarını söyledi.

ADAY OLAN TÜM ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Belediye başkanlığı aday adaylığına 7 kişinin başvurduğunu hatırlatan Başkan Selvitopu, “Bu sürece güç verdiler, hareketlilik sağladılar. Parti içi yarışı saygılı biçimde yürüttüler. Aday olan arkadaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Onlara teşekkür ediyorum. Onlarla da yarın sahada el ele, kol kola Türkiye’nin aydınlık geleceği için birlikte olacağız." diye konuştu. Başkan Selvitopu, İzmir’i 15 yıldan bu yana yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da İzmir'e verdiği desteklerden ve emeklerden dolayı teşekkür etti.

KARABAĞLAR PARLAMAYA BAŞLADI
İlçede 5 yıldan bu yana yaptıkları projelerle Karabağlar’ın değerlerini ortaya çıkarmaya başladıklarının altını çizen Selvitopu “Karabağlar parlamaya başladı. Şimdi iştah kabartma var. Biz zaten Karabağlar’ın İzmir’de önemli bir ilçe olduğunu biliyorduk ve bu yolda çalışmalarını yaptık. İlçenin tamamının planlamasını gerçekleştirdik. Bu destan ikinci dönem de pekişerek devam edecek. Modern bir Karabağlar’ı hep birlikte yaratacağız. Karabağlar’ı rantçılara akılla, bilimle teslim etmeyeceğiz.” dedi.

NİÇİN KAMULAŞTIRMADINIZ?
İktidar partisinin ilçede bir proje yapıp yarım kaldığını belirten Selvitopu sözlerine şöyle devam etti: “Vatandaşın yerini kamulaştırdılar. Sonra imara açtılar. Sonra birilerine kat karşılığı verdiler. Bazılarını ise her nedense kamulaştırmadılar. Niçin kamulaştırmadınız? Neden yapmadınız? kime rant sağladınız? Çıkın hesabını verin. Bunun hesabını soracağız. Üniversite alanını neden genişletmiyorsunuz?. Bu alanın 42 hektarını konuta açmak istiyorsunuz? O alanı neden açıyorsunuz. Neden kampüs alanı yapmıyorsunuz? Bunun cevabını önce 'belediye başkanını kimse tanımıyor' diyen milletvekili verecek. Karabağlar halkı, belediye başkanını çok iyi tanıyor ve biliyor. Bizim de, sizin de ne yapmak istediğinizi çok iyi biliyor. Bir diğer konu Kaymakamlığın önünde meydan var. Bu çukur kimin? Devletin. O sokakları gezen milletvekilleri, bize her türlü şeyi söyleyen milletvekilleri bu konu gündeme geldiğinde dut yemiş bülbüle dönüyorlar. Hiçbir şey söyleyemiyorlar. Biz söylüyoruz buranın altı otopark, üstü meydan olmalı. Biz belediye olarak üzerimize düşen ne varsa yapalım. Buraları rantçılara teslim etmeyin. Eğer yaparsanız karşınızda Karabağlar Belediye Başkanı olarak beni bulacaksınız. Son olarak Poligon Deresi var. Burası 200 hektarlık alan, yani fuarın 5 misli. Burada askeri tesis var. Şimdi birileri oraya göz dikti. Milli Savunma Bakanı 'buradan askeriye taşınmayacak' dedi. Ama 1-2 yılda taşınılacak. Burayı da rekreasyon alanı olarak bırakın. İzmir’de yaşayan 4 milyon insan buradan yararlansın. Biz iktidar olursak bunu gerçekleştireceğiz. Siz yapabilecek misiniz? Eğer yerel yönetime adaysanız, net cevaplar vermelisiniz. Aynı bizim gibi.”
En son 540 hektar alanı riskli alan ilan ettiklerini, bir plan yapıp askıya çıktıklarını ifade eden Selvitopu, “Burayı da inceledik. Yeşil alan 40 bin metrekareydi, şu andaki planda 20 bin metrekare yeşil alan kalmış. Yani yüzde yüz azaltılmış. Karabağlar'da yaşayan insanların çağdaş bir kentte yaşamasından mı yanasınız, yoksa yüksek binaların arasında yaşamasından mı yanasınız?.Adaletli bir planlama yapmak zorundasınız.” dedi.

DERMAN BELEDİYECİLİĞİNİ 58 MAHALLE, 3600 SOKAĞA YAYACAĞIZ
Yeni dönemde yaptıkları tüm projelerin hepsini uygulamaya geçireceklerinin altını çizen Selvitopu, “Var gücümüzle Karabağlar’a yakışan kültür, sosyal tesislerini, parkını, yolunu hepsini hayata geçireceğiz. Hiçbir güç buna engel olamayacak. Ayrıca dar gelirli vatandaşlarımızın da yanında olacağız. Her mahalleye semt merkezi açarak halkla toplumla kendi mahallesinde buluşacağız. Ayağımıza çağırmayacağız, biz onların ayağına gideceğiz. Onların sorunlarına çare, derman olacağız. Derman belediyeciliğini 58 mahalle 3600 sokağa yayacağız. Ve 31 Mart’ta Karabağlar'da hep birlikte bir destan yazacağız. CHP bayrağını Karabağlar’da dalgalandırmaya devam edeceğiz” dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ
Selvitopu son olarak kendisini bu göreve layık gören CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere tüm merkez yürütme kurulu üyelerine, parti meclisi üyelerine, il örgütüne ve ilçe örgütüne teşekkür etti.
CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ise 5 yıl boyunca bireylere değil topluma hizmet eden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na yeniden çıktığı bu yolda başarılar diledi. Belediye başkanlığına aday adayı olan 7 arkadaşına örgütü adına teşekkür eden Yıldız, “Partimiz adına çalışan arkadaşlarımızla hep birlikte ortak akılla içe dönük değil, dışa dönük olarak mücadele ederek Karabağlar’a göz dikenlere gereken dersi vereceğiz. Bundan sonra da sen ben değil, biz olarak heplikte el ele, kol kola, omuz omuza önce Karabağlar'daki bayrağımızı daha yükseklere dikerek, İzmir’deki bayrağımızı güçlendirip yerel iktidarı genel iktidara çevirmek ve partimizi iktidara getirmek için mücadele edeceğiz” dedi.
Konuşmaların sonunda Başkan Selvitopu’na CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ile DİSK Genel- İş 5 No’lu Şube yetkilileri çiçek verip başarı dileklerinde bulundu.