Karabağlar Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Muhittin Selvitopu, seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeyi sürdürüyor.Karabağlar’da çok sayıda üyesi bulunan Hasanşeyh Köyü Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği’ni CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ile birlikte ziyaret eden Selvitopu, yaptıkları çalışmaların yanı sıra yeni dönemde gerçekleştireceği projeler hakkında da bilgi verdi.

KİŞİSEL HİÇBİR BEKLENTİM YOK
Dernek Başkanı Halil Bal, KONFED Başkanı Yusuf  Devebacak ve çok sayıda vatandaşın katıldığı ziyarette Başkan Selvitopu 5 yıllık görev süresini değerlendirdi. Seçildikten sonra parti rozeti çıkartarak Karabağlar’a layık olmaya, verilen emanet görevi iyi taşımaya çalıştığını ifade eden Selvitopu,  kendisine emanet edilen görevi en iyi bir biçimde yapmaya büyük özen gösterdiğini ve aldıkları her kararda geleceğe karşı sorumlulukları olduğunu bilerek hareket ettiklerini söyledi.

Kendisinin bu göreve talip olurken kişisel bir hırsı veya beklentisi olmadığının altını çizen Selvitopu,  tek amacım Karabağlar’ı daha iyi daha modern insanların mutlu olarak yaşadığı kent dokusu haline getirebilmek olduğunu sözlerine ekledi.

KENT MEYDANI VE GENÇLİK MERKEZİ
Başkan olarak göreve seçildiğinde yapacağı birkaç önemli projeyi de açıklayan Başkan Selvitopu sözlerine şöyle devam etti “Bunlardan birisi Kent Meydanı projesi.Vatan Mahllesi’nde 42 bin metrekarelik alan. Yarışma açtık. 35 proje yarıştı. 200 kişi görev aldı. Bunu 4’üncü büyük meydanı olacak. Orayı düzenleyip Karabağlar halkının hizmetine sunacağız.Bir diğer konu Uzundere’de 32 bin metrekarelik bir alan var. Biz oraya da Gençlik Merkezi yapacağız. Seçimlerden sonra hemen başlatacağız. Orada 2 tane kapalı spor salonu, 2 bin seyirci kapasiteli bir stadyum, yarı olimpik yüzme havuzu, voleybol, basketbol, tenis gibi çeşitli spor dallarının yapılacağı bir merkez haline gelecek. Ayrıca buz paten pisti de olacak. Orada da gençlerimiz için malzemeyi biz sağlayacağız. Burası okul gibi spora hizmet edecek”

TAZİYE EVLERİNİ ÖNEMSİYORUZ
İlçede yapılacak olan taziye evlerini önemsediklerini de belirten Selvitopu,  “Kibar Pazaryeri’nde, Tahsin Yazıcı Kültür Merkezi’nde, Barış Semt Merkezi’nde ve Limontepe’de taziye evlerini hizmete açacağız. Buraların girişleri farklı noktalardan olacak, kültür merkezleriyle veya pazar yeriyle bir bağlantısı bulunmayacak” dedi. Selvitopu son olarak semtlere kreşler açacaklarını, bunları da bütün mahallere yayacaklarını ayrıca 270 kız öğrencinin konaklayacağı yurt binasını bitirdiklerini,  yakın bir tarihte açılacağını sözlerine ekledi.

HasanŞeyh Köyü Dernek Başkanı Halil Bal ise Başkan Muhittin Selvitopu’nun 5 yıllık görev süresince dürüstlüğüyle tanındığını belirtti. CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ise Karabağlar’da 81 ilden insanın yaşadığını belirterek "Tek amacımız birlik ve beraberlik içinde yaşanabilir Karabağlar oluşturmak.” dedi

Konuşmaların sonunda Hasan Şeyh Köyü Dernek Başkanı Halil Bal,  Başkan Selvitopu’na günün anısına tabak hediye ederken, Selvitopu da Halil Bal’a saat ve Türk Bayrağı verdi.