Radyo Trafik İzmir’de yayınlanan “Başkanlar Trafik’te” programının bu haftaki konuğu Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’dı. Esra Balkanlı’nın sorularını yanıtlayan Sandal, ilk olarak 7 ayı geride bıraktığı başkanlık sürecini değerlendirdi. Oldukça yoğun ama keyifli bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Sandal, “Kenti tanıyoruz, sorunlarını biliyoruz. Çözümüyle ilgili gerekli tedbirleri aldık. Bayraklı Belediyesi olarak üzerimize düşeni yaparken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte de koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Önemli olan sorunları doğru tespit etmek. Çok şanslı bir dönemdeyiz çünkü İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ciddi bir uyumumuz var, çok hızlı çözüm üretiyoruz. Kısa sürede temel sorunların çözüldüğünü hep birlikte göreceğiz.” dedi.

“AYLIK 3 MİLYON LİRA TASARRUF YAPIYORUZ”
“Makam araçlarından tutun kapıların kilitli olmasına kadar negatif olan şeyleri sonlandırdık.” diyen Serdar Sandal, “Tasarrufa ihtiyacımız vardı ve makam araçlarını kaldırarak bunun tedbirini aldık. Gerçekleştirdiğimiz diğer çalışmalarla Bayraklı Belediyesi olarak aylık 3 milyon lira tasarruf yapıyoruz. Geçen sürede yapılanmamızı gözden geçirdik. İleriki süreçlerde daha hızlı yol alma fırsatı bulacağız.” şeklinde konuştu.


“KENDİ ANKETİMİ SOKAKTA KENDİM YAPIYORUM”
Başkan Sandal, siyasetin içinden geldiğinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı: 
“Belediye başkanı olmak için yoğun çaba harcadım. Vatandaşa kapılarımızı açıp mevcut sorunları çözeceğimizin sözünü verdik. Bugün de bu görev bize verildi ve bize düşen bu sözleri yerine getirmek. Vatandaşın gelip derdini anlatması bizim için önemli. Bu anlamda rastgele bir sokakta yalnız başıma yürüyerek halkla konuşurum. Kendi mini anketimi böylelikle yapmış olduğumu düşünüyorum.”

“İÇİMDE UHDE OLARAK KALDI”
Bayraklı Belediyesi’nin eğitim ve sosyal anlamda yaptığı yardımlardan söz eden Sandal, “Ben ilk ve orta öğrenimimi maddi imkansızlıklar içinde geçirdim, bu içimde bir uhde olarak kaldı. Sonraki süreçte elimden tutanlar oldu. Biz de elimizde imkan varken gerçekten ihtiyaç sahibi çocukları tespit edip bu çocuklara bir el uzatmakla ilgili bir kaygımız var. 2 bine yakın öğrencimizin kırtasiye ihtiyaçlarını çözdük. Kıyafet yardımlarımız da olacak. Önümüzdeki yıldan itibaren bunu daha sistematik bir hale getireceğiz. Aday olurken kent envanteri planımız vardı. Gerekli sosyal yardımların doğru yapılmasıyla ilgili arkadaşlarımız çalışıyorlar.” açıklamasında bulundu.

“150 BİN TON ASFALT DÖKTÜK”
Bayraklı genelinde asfaltlama çalışmalarının devam ettiğine vurgu yapan Bayraklı Belediye Başkanı, şimdiye kadar döktükleri asfaltın 150 bin tonu geçtiğini, gerekli düzenlemeleri yapmaya devam ettiklerini ve yıl sonuna kadar dökülen asfaltın 200-250 bin tonu bulacağını aktardı. Sandal ayrıca denize çok yakın olduklarını ve bu nedenle ilçenin içinden geçen kanalları ve dereleri Eskişehir Porsuk Çayı modelinde olduğu gibi genişletip, çevresinde sosyal donatı alanlarının olduğu, içine deniz suyunun basıldığı, teknelerle gezildiği bir alan oluşturma hedeflerinden bahsetti.
 

ALTINYOL’UN YER ALTINA ALINMASI
Başkan Sandal, Altınyol'un yer altına alınmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini de söyledi. İlk etapta kısa bir bölümde yer altına işlemi yapılacağını ama uzun vadede daha da uzun bir bölgede trafiğin yer altına alınmasının düşünüldüğünü bildirdi. Sandal, “Bu arada Salhane'den ve Sevgi Yolu'ndan denize bir platform da düşünülüyor. Bayraklı'yı sadece Bayraklı olarak düşünmemek lazım. Bayraklı İzmir demek, bu kentin merkezi demek. Atacağımız adımlar bütün İzmir’i ilgilendirdiği için çok titiz davranıyoruz. Biz stratejik planımızı hazırlarken bütün İzmirlilerin görüşünü almaya çalıştık. Bayraklı'daki bütün kavşaklarla ilgili çalışmalar düzenleniyor. Altınyol'un yer altına alınmasıyla birlikte orada bir meydan oluşmasını hedefliyoruz. Hayalimizde demiryolunun  yer altına alınması da var.” sözlerini sarf etti. 

ÖZKANLAR İÇİN PROJE HAZIR
Radyo Trafik İzmir dinleyicilerinden gelen soruları da yanıtlayan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Özkanlar Pazar Yeri ve Haşim İşcan Caddesi’nin yayalaştırılmasıyla ilgili soruları şu yanıtı verdi;
“Özkanlar Pazar Yeri ile ilgili vatandaşlarımız biraz sitemkarlar. Çünkü çözüm birazcık gecikti. Biz göreve geldiğimizden bu yana yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Özkanlar Pazarı için bir alan belirlemiştik. İşleyiş olarak hızlı gidiyor. Projeleri hazır, Nene Hatun Kız Misafirhanesi’nin önünde yakında pazar kurulacak.”

HAŞİM İŞCAN CADDESİ’NİN YAYALAŞTIRILMASI 
“Özkanlar'daki vatandaşımız da isterse Haşim İşcan Caddesi trafiğe kapatılacak. Bununla ilgili anket hazırladık. Esnafımız ve o bölgenin sakinleri isterse Haşim İşcan Caddesi Sevgi Yolu’na dönüştürülecek. Diğer bazı yerlerde de sevgi yolu uygulamamız olabilir. Bunları vatandaşa sorarak yapacağız.”

RADYO TRAFİK ARACILIĞIYLA BAYRAKLILARA MÜJDE
“Başkanlar Trafikte” programında bir de müjde veren Serdar Sandal,” İZSU bir problemimizi çözdü. Bu müjdeyi sizin aracılığınızla verebilirim. Laka Deresi bölgesindeki arıtma tesisi bölgesinde Bayraklı’nın merkezinde ciddi bir koku problemi vardı. Kolektörler değiştirildi, sanıyorum 10 gün içinde hizmete girecek ve o kokudan komple kurtulmuş olacağız. Ciddi bir yatırım yaptıkları için İZSU’ya teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

“BİZİM İŞİMİZ PROBLEM ÇÖZMEK, PROJELERİMİZDE AKSAMA YOK”
“Biz verdiğimiz her sözü sonuna kadar yerine getireceğiz. Mesele aslında çok da para değil, mesele iş bilmekle ilgili... Kaynağı bulmakla ilgili bir sıkıntı yok. Biz bu göreve gelirken dertleri bilerek geldik. Bizim işimiz problem çözmek. Göreve geldiğimizde akla hayale gelmeyecek eleştiriler aldık. İddiaların aksine personel ücretlerimizi hiçbir zaman aksatmadık. Projelerimizin hiçbirinde de aksama yok.”

“BAYRAKLI’NIN BAŞTAN ELE ALINMASI LAZIM”
Serdar Sandal, Radyo Trafik İzmir canlı yayınında Bayraklı’nın fiziki yapısının kendilerini mutlu etmediğini de söyledi.  Kentsel dönüşümle ilgili çalıştıklarını bildiren Sandal “Geçmiş dönemde STK'ların, vatandaşların neye itiraz ettiklerini değerlendiriyoruz. Kafalarda soru işareti kalmaması lazım. Başarıya ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Pansuman niteliğinde tedbirler alıyoruz ama Bayraklı'nın baştan ele alınıp yeni bir kent oluşturulması gerekiyor. Bayraklı aslında çok keyifli bir kent... Biz Bayraklı'nın bütün planlarını yapıyoruz. Önümüzdeki 20 yıl için değil, 50-100 yıl sorun yaşamayacağı projeler üretmeliyiz. Kentsel dönüşümü de buna göre yapacağız. Yolları genişletip, trafik sorunu yaşanmayacak bir kent oluşturacağız. Birazcık sabırlı olmalıyız. Şov değil iş yapmak lazım...” ifadelerini kullandı.

DİĞER PROJELER
Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, yaptıkları diğer çalışmalarla ilgili Radyo Trafik İzmir dinleyenlerine şu açıklamayı yaptı:
“İş dünyasının talep ettiği nitelikte işçiler için ilk etapta eğitim merkezleri kurmayı planlıyoruz. Kadınlarımızı sosyal hayata entegre etmek istiyoruz. Bu doğrultuda kreşler açacağız. 8 tanesinin yeri hazır. Çocukların oyun oynadığı bir alan değil, bir eğitim birimi olmasını istiyoruz. Sporun biraz daha tabana inmesi ve tesisleşme oranının artmasıyla ilgili çalışmalarımız var. Parklarımızı yeniledik, yenilemeye devam edeceğiz. Bayraklı’nın “Gençlik Kenti” olmasını hedefliyoruz. Bütün meydanlarımızı kent mobilyalarıyla donatacağız. Antik Smyrna başta olmak üzere yeni bir düzenlemeyi hayata geçireceğiz. 13-14 kavşakta bu tip çalışmalarımız olacak. Bayraklı çok kıymetli bir bölge. Birçok pazarımızın fiziki koşulları çok sağlıklı değil. Sosyal donatı alanlarının da olduğu pazar yerleri planlıyoruz.”
Son olarak Bayraklı'da sosyal-kültürel alanlarla ilgili eksiklerin olduğunu belirten Başkan Sandal, “Bayraklı otel kent gibi, ihtiyaçlarımızı diğer ilçelerde karşılıyoruz. Bunun önüne geçmemiz lazım.” dedi.