Ramazan ayı içerisinde 48 farklı yerleşim bölgesinde sokak iftarları kuracaklarını açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, sokak iftarları öncesinde Menemen ilçe protokolünü buluşturduğu iftar sofrasında; “Bizim tek bir amacımız var, bu ülkede birliği ve beraberliği sağlamak” dedi.

Menemen Belediyesi’nin 2016 yılından bugüne aralıksız gerçekleştirdiği sokak iftarları öncesinde, Menemen ilçe protokolü Tepe Sosyal Tesisleri’nde iftar sofrasında buluşturuldu. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ev sahipliğinde gerçekleşen iftar sofrasına; Garnizon Komutanı Topçu Albay Feridun İşler, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşları Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Başkan ve Yöneticileri, Muhtarlar ve Azaları katıldı.

BAŞKAN ŞAHİN’DEN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI…
Yaklaşık 500 kişinin katıldığı 2018 yılının ilk iftar sofrasının yoğun ilgi görmesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 12 yıldır aralıksız sürdürülen sokak iftarları öncesinde bu yıl da geleneği bozmayıp ilk iftar yemeğinde Menemen ilçe protokolünü buluşturduklarını ifade ederek; “Sokak iftarlarının bir öncesinde sizlerle birlikteyiz. Yarın da Bağcılar ve Ayvacık’tan başlayarak, her gün ilçemizin 2 yada 3 ayrı yerinde, bir akşam ise 4 ayrı yerde olmak üzere toplam 48 ayrı iftar sofrası kuracağız. Sokak iftarlarımız bizim için son derece değerli ve önemlidir. İçeriden ve dışarıdan ülkemizi yıkmak isteyen emperyalist güçler dün olduğu gibi bugün de var, yarın da var olmaya devam edecektir. Bu ülkeyi korumak adına birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu her fırsatta söylemeye çalışıyorum. Birlik ve beraberlik olmazsa olmazımdır. Bütün muhtarlarımla, sivil toplum örgütlerimle, kamu kurum ve kuruluşlarımızın değerli temsilcileriyle hep birlikte bir arada olmalıyız, beraber olmalıyız, güçlü olmalıyız. Bizim tek bir amacımız var. Bu ülkede birliği ve beraberliği sağladığımız takdirde; bu güzel ülkemizin devleti her zaman tek devlet olarak kalacaktır. Bunu her fırsatta bilerek söylüyorum. Birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece bu vatan her zaman tek vatan olarak kalacaktır. Bu millet her zaman tek millet olarak kalacaktır. Gönderde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızın yanına hiç kimse yeşil-kırmızı-sarı bir bez parçası bugüne değin asamadı, bundan sonra da asamayacaktır. Dost düşman bunu böyle bilsin” diye konuştu.

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri öncesinde 11 ayın sultanı Ramazan ayını idrak ettiğimize dikkat çeken Başkan Tahir Şahin, herkesi daha hoşgörülü davranmaya davet ederek; “Ramazan ayı içerisinde bir seçim yaşanacak. Herkes beğendiği tarafa desteğini verecek. Hoşgörü ayı içerisinde olacak seçimlerde insanlarımız birbirini kırmayacaktır. 24 Haziran, olmadı 8 Temmuz seçimlerimizin ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi ve tüm hemşerilerinin ve İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ederek konuşmasını tamamladı.

Belediye Başkanı Tahir Şahin’in konuşmasının ardından, Menemen İlçe Müftüsü İsa Solmaz’ın iftar duasını okumasıyla birlikte oruçlar açıldı. Tasavvuf musikisinin en güzel örneklerini sunan Manisa Sultan Camii İmam Hatibi Ömer Faruk Altunağa’ya iftar programında, semazenler de eşlik etti.