Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, katıldığı bir programda Çeşme'deki son durumu ve Çeşme'deki tatil sezonu ile ilgili açıklamlarda bulundu. 

Başkan Ekrem Oran, normalleşme sürecinde Çeşme’nin 10 gün içinde sezonu açabilecek durumda olduğunu belirtti. Oran sezon açıldığında ilçede yoğunluk olan bölgelere termal kameralar yerleştireceklerini deszölerine ekledi.

Hayata geçirilecek Çeşme Projesi ile ilgili yatırım ve çalışmalarda gelinen son tabloyu da açıklayan Oran, projenin durdurulmadığını söyledi.

KORONA TEHDİTİ ALTINDA ÇEŞME'DE SON DURUM!
Çeşme’deKİ son durum hakkında bilgi veren Oran, “Pandemide Çeşme’de durumumuz iyi... Çünkü çok sıkı tedbirleri erkenden aldık. Çeşme’de rakamlar şuan Türkiye ve İzmir ortalamasına göre çok iyi durumda” dedi. Başkan Oran, gelinen noktada ilçedeki yazlıkçı yoğunluğuna ilişkin ise, “Biz yoğunluğu 2 kıstasa göre anlıyoruz. Biri otoban giriş-çıkışı, diğeri de çöp… Çeşme’de son bir hafta içinde çıkan çöp yüzde 35 arttı. Ama biz normalde sezonumuzu ot festivaliyle başlatıyorduk. Aslında, son hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Biz hazırız! Çeşme’de durum iyi... Normalizasyon ve sertifikasyon normları, turizm ve işletmelerle ilgili normlar geldiğinde yürürlüğe koyacak, eğitimini verecek durumdayız” ifadelerini kullandı.

ÇEŞME PROJESİ
Çeşme Projesi ile ilgili yatırımın durdurulmadığını belirten Oran, proje ile ilgili yapılan çalışmaları da aktardı.  Oran şunları söyledi: “Bakanlığımızın Türkiye Projesi olarak açıkladığı Çeşme’deki proje durmadı. Geçen hafta, bakanımızla, büyükşehir belediyemizle ticaret odamızla ayrı ayrı toplantı yaptık. Bakanımızla daha önce de Ankara’da ayrıca görüşmüştüm. Çeşme Belediyesi ve halkı olarak endişelerimizi iletmiştim. Son toplantıda bakanımızın bu endişelerden bizi kurtardığını görüyorum. Kamulaşma ile ilgili endişelerimiz vardı. Yüzyıllardır arsalarının imarını bekleyen, değerlenmesini bekleyen vatandaşlarımızın için bunun acele kamulaştırma yoluyla değil, takas ya da 18 uygulaması yoluyla yapılacağının müjdesini verdi. Çeşme’nin nazım imar planlarının burada uygulanmasını, betonlaşma olmaması ile ilgili endişelerimizi söylediğimde buradaki kat yüksekliğinin imar yoğunluğun aynı bizim arzu edeceğimiz şekilde olacağını söyledi. Her tarafın içinde olduğu bir ortak mutabakatın ileride çıkacağı proje anlamında bir komisyon kurduk, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, İzmir Ticaret Odası’nın turizmcilerin, işletmecilerin, sivil toplum temsilcilerinin olduğu… Komisyon ile çalışmalarımız, devam ediyor. Sertifikasyon, normalleşme ile ilgili bakanlığımızla iletişimimiz devam ediyor. Çeşme’nin değerlerini koruyarak geliştirecek her türlü projenin yanında ve destekçisi oluruz.

10 GÜN İÇİNDE SEZONU AÇARIZ
Normalleşme süreci başladığında 10 gün içinde Çeşme’de sezonu açabileceklerini belirten Başkan Ekrem Oran, “Ben esnafımın, bütün işletmecilerimizin daha önce olduğu gibi bu kriz döneminde de yanlarında olacağım. Esnafımla, işletmelerle, esnaf odamızla, sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli temas halindeyim. Normalizayson başladığı günden itibaren tuşa bastığımızda 10 gün içinde Çeşme’yi yeni normlarla sezona açmış oluruz. Bilim kurulu, bakanlık, bilim adamları neyi öngörüyorsa her şeyi yapacak durumdayız. Bakanlık ve bilim kurulu normları tebliğ edecek, biz de hemen uygulamaya koyacağız ve 10 gün içinde buyurun diyeceğiz” dedi.

Çeşme’ye gelen turistlerin yüzde 95’inin yerli olduğunu ifade eden Oran, ilçedeki doluluk oranının yüksek olacağını dile getirdi. Çeşme Belediye Başkanı şöyle konuştu: “Çeşme’ye gelen turistlerin yüzde 95’i yerli… Bu, bizim için şu dönemde avantaj oldu. Dolayısıyla uluslararası dolaşımın ne zaman açılıp açılmayacağı Çeşme’yi çok bağlamıyor. Şehirlerarası trafiğin açılmasıyla beraber Çeşme’nin doluluk oranı geçen seneyle aynı olmasa bile yüksek oranda hedefleri tutturacaktır.”

YOĞUN BÖLGELERE TERMAL KAMERALAR YERLEŞTİRECEĞİZ
Çeşme’de sezon açıldığında yoğun olan bölgelere termal kamera yerleştireceklerini kaydeden Başkan Oran, “Alaçatı, Ilıca, Dalyan,  Çeşme merkez gibi yoğun olan bölgelere termal kameralar yerleştireceğiz.  Sezon açıldığı anda bunu yürürlüğe koyacağız. Herkesi, sağlık içinde, tehlike geçtikten sonra en kısa zamanda yeryüzü cenneti olan Çeşme’mize bekliyorum” dedi.