Türkiye’nin turistlik ilçesi Çeşme’nin CHP’li Belediye Başkanı Ekrem Oran, göreve geldiğinden beri yaptıklarını anlattı. Ilıca plajında ücretli şemsiye ve şezlong uygulamasını kaldıran Başkan Oran, “Ilıca plajında ihale süresi dolan işletmeciler vardı. Geçen sene tahliye edildi. Burası bir sözleşme Çeşme Belediyesi’nin işletmesi karar verildi. Bir şezlong terörü ve fahiş fiyatlar vardı. Çeşme’nin her dönemde kapak öğesi olan Ilıca Plajını pilot plaj olarak ilan ettim. Plajlara bakış açımızın iz düşümünü burada gösterdik. Plajları vatandaşların ücretsiz kullanımına açtık” dedi.

3

BİZİM EKO!
Sürekli sahada olduğunu anlatan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Çocukluğumdan beri hiperaktifim. Her toplantıda söyledim. ‘beni belediye ziyarete gelmeyin çünkü beni belediyede bulamazsınız. Ben sizin EKO’nuz olarak berberde, çarşıda, pazarda olmaya devam edeceğim. Ben ‘ben’ olmaya devam ediyoru’. 75 günde Çeşme halkının kafasında soru işareti olanlar dahil bizim EKO’ya sahip çıktı. Çeşmeli her vatandaşı ailemin bireyi olarak görüyorum. Onların mutluluğu benim mutluluğum, onların hüznü benim hüznüm…bunu böyle gördüğüm için bu makamdayım. Çeşme Belediyesi tarihinde Çeşme’de doğmayan ilk belediye başkanıyım. Ama ‘ben Çeşmeliyim’ diyenden çok daha fazla Çeşmeliyim. Bana oy atan atmayan herkesin belediye başkanıyım. Herkesi kucaklıyorum” dedi.

ZABITA’YA RÜTBESİNİ GERİ TAKTIK
Başkan Oran, göreve geldikten sonra yaptıklarını şu sözlerle özetledi:

“Alaçatı’yı 5 yıl sonra belediye ile buluşturdum. Ek hizmet binamızı hizmete açtık. 1873’te kurulan Alaçatı Belediyesi’ni halkıyla yeniden buluşturduk. Ilıca Plajını 25 yıl sonra halka açtık. Zabıtaya rütbelerini geri taktık. Zabıta, belediye yönetiminde etkin bir rol oynuyor. Belediyemizi baştan sona güler yüzlü hizmetin gelmesini sağladım. Çeşme halkına Çeşme Belediyesi’nin ne kadar çok çalışanı varmış’ dedirtmeyi başardım. Çeşme Seyahat otobüslerini ilçenin içine yeniden soktum. İZSU, barajdan çıkan 100 litre suyun 30 litresi faturalandırılıyordu. 70 litre kaybımız vardı. Bu kaybı önlemek için Cumhuriyet tarihinde bir seferde yapılan Çeşme’ye en büyük yapılan yatırımı yaptı. 85 milyon TL. Yollarımız bozuldu doğru ama susuz kalmayacağız. Bu bayramda Çeşme’de sular kesilmedi. 5 yıl boyunca sahada olacağım. Bu hep böyle olacak. Büyükşehir Belediyesi bizim tüm taleplerimize cevap veriyor. Tunç Bey döneminde belediye başkanı olmak benim için büyük bir şans. Çeşme’nin en büyük sorunu su ve kanalizasyon. Bunun çözülmesi ile ilgili İZSU gerekeni yapıyor. Büyükşehir her zaman yanımızda. Çeşme’nin kaderi değişecek. Çeşme’de herkese iş ve aş diye iktidara geldik. Rozetimizi çıkardık ve tüm Çeşme’nin belediye başkanı olduk. Kimseyle kavga etmeyeceğiz. Çeşme için çalışacağız”