UNESCO Dünya Mirası Bergama’da 7’den 70’e herkesin sosyalleşmesi, çocukların şık ve modern oyun gruplarında güle oynaya büyümesi için projelendirilen, belediye bütçesinin üstünde bir yatırım olan (Arsa 100 milyon+Proje 80 milyon Toplam 180 milyon lira) değerindeki Millet Bahçesi’nin yapımının engellenmesine Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’dan sert bir tepki geldi. Başkan Koştu, “Millet Bahçesi’nin yapımını engellemek ilçemize ihanettir” dedi.

 CHP'nin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerinin, büyükşehir meclisinde Buca Cezaevi'nin kaldırılmasıyla açılacak alana “Millet Bahçesi” yapılmasını istemesi üzerine bir açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Söz konusu İzmir şehir merkezi Buca olunca, ‘Millet Bahçesi’ isteyen CHP Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri’nden aynı samimiyeti Bergama’mıza yapılacak olan ama İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından mahkeme edilen Bergama Millet Bahçesi içinde bekliyoruz. İki yıl projelendirilme aşaması süren, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanımız Sayın Kerem Ali Sürekli, Bölge Milletvekillerimizin her birisi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve bürokratların yoğun mesaisi ve çalışması ile projemizi tamamladık. İhalesi yapılan Millet Bahçesi projemiz, geldiğimiz bugün tam inşaatı başlayacakken başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere açılan davalarla engellendi” dedi.

EN BÜYÜK YATIRIMLARDAN BİRİSİ ENGELLENİYOR”

Şuan açılan ve geri çekilmeyen davalar nedeniyle Bergama için bir kalemde yapılacak olan en büyük yatırımlardan birisi olan 180 milyon lira değerindeki yatırıma başlanılamadığına dikkat çeken Başkan Koştu, “Her şeyi hazır olmasına rağmen ne yazık ki; engellemeler nedeniyle Millet Bahçesi projemize başlayamıyoruz. Böylesi bir yatırımın ilçemize gelmesini engellemeye çalışmak, Kadim şehrimiz Bergama’ya yapılacak en büyük ihanettir” dedi.  

CHP’li Meclis Üyelerinin Buca’ya Millet Bahçesi isteğine İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Sayın Özgür Hızal’ın yüksek sesle dile getirdiği “Aynı samimiyeti Bergama’da da göstermelerini bekliyoruz” açıklaması üzerinden bir hafta geçmesine rağmen halen ne İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden, ne de CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri’nden tek bir açıklama gelmediğine konuşmasında işaret eden Başkan Koştu, “İzmir Kültür Park bugün merkezde nasıl ki; vatandaşlarımızın nefes alabileceği bir yer ise ve bugün aranır hale gelmişse, önümüzdeki yıllarda Bergama için Millet Bahçesi’de aynı olacaktır” dedi.   

 “HEMŞEHRİLERİM DUYSUN, BİLSİN”

Günümüz dünyasında, şehirlerde yaşayan vatandaşlar için büyük ve geniş parkların, sosyalleşme anlamında ne denli önemli olduğu gündüz gibi aşikarken, Bir dünya markası olan Bergama’da bu projenin yapılmasının önlenmeye çalışılmasının siyasi saiklerle hareket etmekten öteye gitmediğini açıklamasında ifade eden Başkan Koştu, “Bergama’mızın vizyon projesi Millet Bahçesi'nin yapılmasını önlemeye çalışan, siyasi saiklerle hareket eden zihniyet, Buca Cezaevi'nin kaldırılmasıyla açılacak alana ‘Millet Bahçesi’ yapılmasını istiyor. Kadim şehrimizin gelişimi önünde duran bu zihniyet, Buca için ‘Evet’, Bergama için ‘Hayır’ diyor. Hemşehrilerim duysun, bilsin. 7'den 70'e tüm hemşehrilerimin çocukları ile birlikte istifade edeceği sosyal yaşam alanının yapılmasını önlemeye çalışmak, ilçemize ihanettir” dedi.