GÜNDEME BAKIŞ- Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz yaptığı açıklama şu şekilde:
Son günlerde özellikle yerel paylaşımların yoğun olduğu bir takım sosyal medya hesapları ve gruplarında “İl Hıfzıssıhha Kurulu ya da İl Sağlık Müdürlüğü’nden gönderildiği iddia edilen ve içeriğinde Dikili kıyılarında denize girilmemesi gerektiğini belirten” bir yazı Belediyemize ulaşmamış olup, böyle bir durumun Belediyemize bildirilmesi halinde vatandaşlarımız ilanen bilgilendirilecektir.

16 NOKTADA ANALİZ YAPILDI
Ayrıca Belediyemiz yetki sahası içerisindeki 16 ayrı noktadan İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince deniz suyu numunesi alınmakta ve 15 günde bir alınan bu numunelerin İl Halk Sağlığı laboratuvarlarında analizleri yapılarak yuzme.saglik.gov.tr adresinde sonuçlar ilan edilmektedir.  Son bir ay içerisinde bu 16 noktadan alınan deniz suyu analiz sonuçları tüm kıyılarımızda denize girilebileceğini göstermektedir.
Ancak zaman zaman dere yataklarının deniz ile birleştiği noktalarda kısmi kirlilik şikayetleri Belediyemize iletilmekte ve bu kirliliklerin kaynağının tespiti konusunda çalışmalar yapılarak,  gerekli önlemlerin alınması, kirliliğin bertarafı ve varsa kirleticilerin cezalandırılması konularında yetkili kurumlar (İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü v. b.) ile iş birliği ile işlemler yürütülmektedir.

SARGUSSUM BERTARAF EDİLMEKTEDİR
Haziran ayı ortalarından itibaren sahillerimizde görülmeye başlanan ‘’sargassum’’ türü kahverengi deniz yosununun çürümesi ile ortaya çıkan bir kirlilikte söz konusu olup, kıyıya vuran yosunlar ilgili Müdürlüklerimizce bertaraf edilmektedir.
Aynı zamanda sahil şeridi gerisinde kalan köylerin (Kabakum, Kıratlı v.b.) denizi kirletici olabilecek atıklarının bertarafı amaçlı arıtma tesislerinin ve Dikili merkezini kapsayacak modern bir arıtma tesisinin ivedi olarak yapılması konularında İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü nezdinde Belediyemizce girişimlerde bulunulmuş olup, çalışmalar ilgili idarelerce sürdürülmektedir.”