Kemalpaşa Belediyesi Eylül ayı olağan birinci meclis oturumu Başkan Rıdvan Karakayalı’nın yönetiminde gerçekleşti. Belediyenin Norm Kadrolarında bulunan mühendis unvanlı kadroya istinaden bir adet tam zamanlı sözleşmeli çalıştırılacak Çevre Mühendisinin net ücretinin karara bağlanması hakkındaki önerge mecliste tartışma yarattı.

AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Meclis üyeleri önergenin komisyona gönderilmesi ve araştırılmasını istedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyeleri ise önergenin zaten komisyonda görüşülüp karara bağlandığını belirtti. CHP Grup Başkanvekili Arzu Külahcıoğlu Altıntoz önergeye ilişkin komisyon raporunu okudu. Başkan Karakayalı ile Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Bunun üzerine önerge meclis gündeminde bırakıldı.
Kemalpaşa İlçesi, Yiğitler mahallesi Çeltikarığı Mevkii’nde bulunan tarla vasıflı, 107 ada 5 nolu 37.901,18 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 10 yıl süreli kiraya verilmesi hakkındaki önerge de tartışmalara neden oldu.
AK Parti’den söz konusu önergenin ilgili komisyonların yanı sıra esnaf komisyonuna gönderilmesi talebi geldi. Başkan Karakayalı ise önergenin esnaf komisyonuyla alakalı olmadığını belirtti. Israrların üzerine önergenin 5’li komisyonlara gönderilmesi kararı alındı.

NEREDE ARKADAŞLIK, NEREDE SAMİMİYET?
Tartışmaların ardından açıklamalarda bulunan Başkan Karakayalı isyan etti. Karakayalı, “Sonra diyorsunuz ki barış, kardeşlik… Bakın ne zamandan beri sabrediyorum. Şurada sabahtan beri küçücük bir olayı tartışıyoruz. Bir arkadaşımızın 2 bin 500 lira aylıkla göreve gelmesi. Hani nerede arkadaşlık, dostluk, samimiyet? Nerede! Ben sabrediyorum, sabrediyorum patlamıyorum ama bu yaptığınız ayıp. Kemalpaşa’yı nasıl beraber yöneteceğiz? Nasıl arkadaş olacağız? Bir kişi ya!” dedi.

METRO MÜJDESİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yaptığı görüşme hakkında meclis bilgilendirme yapan Başkan Karakayalı ilçeye metro müjdesi verdi. Karakayalı şunları söyledi: “Ben bugün Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştüm. Projelerimizi sunduk. 3 büyük projeyi söyledim. Birincisi, bizim 32 buçuk dönüm yer bugün tapudan şerhi kaldırıldı ve belediyemizin oldu. 20 milyon civarındaki bir bedel var orada,  başkanımızın önüne koyduk, tamam bunu yapıyoruz dedi. İkincisi gençlik eğitim merkezi aşağı yukarı 8 milyonluk bir proje. Biz yerelde kalkınma ve insana yatırım yapıyoruz. Üçüncü büyük projemiz; metro. Size söz veriyorum, benim seçim vaadimde de var. Şuan Buca Metrosu bitmek üzere ihalesine çıktığım anda Kemalpaşa’ya yöneliyorum dedi. Bir Bergama İZBAN, iki Kemalpaşa. Kemalpaşa’mız için çok büyük bir müjde. Dördüncü büyük müjde; Ilıcak’ta esnaf ve hayırseverler vasıtasıyla 1 milyon 800 bin liraya mal oluyor. Ilıcak’taki belediye binamızı dipten, temelden yapıyoruz. Çünkü Demokrasi Üniversitesi onu istedi. Ayın 1’nde teslim ediyorlar.600 öğrencimiz oraya hazırlık okumaya gelecek. Bunun taşımasını Tunç Başkanımıza söyledik, otobüs vereceğini söyledi.  Yarın saat 11’de ESHOT geliyor minibüsçülerle görüşüyoruz, Seferihisar’da nasıl özele döndüyse onlarla da görüşeceğiz. Yakında onları da özele çevireceğiz.”

SELEFE GÖNDERME
Karakayalı müjdelerin ardından isyan etmeye devam etti.  Kemalpaşa Belediyesi eski Başkanı AK Partili Arif Uğurlu’ya gönderme yapan Karakayalı, “Güzel şeyler yapıyoruz. Ama bir kişi için kalkıp da burada küçücük bir bardakta fırtına koparıyoruz. Arkadaşlar ben belediye başkanıyım. Bir kişi ya! Çok küçük bir şey bu. Farklı mecralara çekmeyin. Ben 1 kişiyle geziyorum, yanımda hiç koruma gördünüz mü? Daha önceki yanında 5 kişiyle geziyordu. Her ay 40 milyar ona veriyordu. Ben bir kişiyle geziyorum o da şoförüm” dedi.

İSİM VERİN İŞE SOKMAZSAM ŞEREFSİZİM!
Karakayalı şöyle devam etti: “Bana işe girecek adam lazım. Hadi buyurun gelin, 40 fabrika bekliyor, 150 kişi bekliyor. İsim verin gelin fabrikaya sokayım. Ben belediyeye işe alacağım demedim. İşe sokacağım dedim 5 bin kişiyi. Bana isim verin. Gönder benim yanıma almazsam işe sokmazsam şerefsizim!”

ELEŞTİRİLERE AK PARTİ’DEN YANIT
Karakayalı’nın Uğurlu’ya yaptığı göndermenin ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Metin Yaşar, “Mecliste bu konuşmalar doğru değil. Ne size ne bize yakışmaz. Bir önceki başkan biz ona Efsane Başkan diyoruz, Sayın Arif Uğurlu kardeşimizin Kemalpaşa’ya yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Değil 5, 15 kişiyle bile gezse yaptığı eserler gözümüzün önünde. Kemalpaşa tarihinin hiç görmediği eserler” dedi.

SUSUZLUK VE YOL ÇIKIŞI
AK Partili Yaşar susuzluk ve yol konusunda Başkan Karakayalı’ya eleştirilerde bulundu. Yaşar, “Yaz aylarında koronavirüs kol gezerken susuzluk Kemalpaşa vatandaşlarının belini büküyor. Bununla ilgili ne tür çalışmalar yapıyorsunuz? Ve yol çilesi ne zaman bitecek? Kötü yollardan, tozdan ne zaman kurtulacağız?” diye konuştu.

CHP’DEN JET AÇIKLAMA
AK Partili Yaşar’ın eleştirilerine yanıt veren CHP Meclis Üyesi Mehmet Türkmen , “Ulucak’tan başlayayım, İZSU’nun ve İzmir Gaz’ın çalışmaları sürüyor. Kemalpaşa’nın altyapı ve kanalizasyon ihaleleri Büyükşehir tarafından yapıldı ve bu ihale miktarının Kemalpaşa Belediyesi’nin bütçesinin çok üzerinde olduğunu arkadaşların bilmesi gerekir. Çünkü belediye kendi bütçesiyle bunları yapacak güçte değil. Tozdan rahatsızız ama bu çalışmaların diğer türlü yapılması mümkün değil, çünkü kazılıyor. Su ile ilgili de; Gördes Barajı’ndan hattımız çekildi, hazır, arıtma tesisleri de yapıldı ama suyu getiremedik. Belki o su gelseydi susuzluk çekilmeyecekti” açıklamasını yaptı.

KARAKAYALI’DAN ELEŞTİRİLERE TOPLU YANIT
Eleştirilere toplu cevap veren Karakayalı sert konuştu. Önceki Başkan AK Partili Arif Uğurlu’ya eleştirilerde bulunan Başkan Karakayalı, “Göreve geldiğimiz zaman 96 milyon borçla aldık. Çok eser bıraktı ya efsane başkan! 5 yıl boyunca devlete hiçbir vergisini ödememiş. Borçlarla ilgili resmi belge var. Kongre merkezi yapıldı, 3 yıl ödemesiz 14 yıl ödemeli 12 trilyon, 12 trilyon 300 bin lirada faizi var, daha teslim alamadık. Bu yıl faizi ödüyoruz, seneye anaparanın borcunu ödeyeceğiz. Ne güzel! Ben yapayım, borcunu sen öde! Taş döşenmiş 11 yıl vadeyle, 12 trilyon. Daha 25 kuruş ödenmemiş, biz ödüyoruz. Düğün salonu var etraftan onlarca şikayet telefonu alıyorum, düğün yaptırmıyoruz artık orada. Altta bir havuz var sadece 15 kişi yararlanıyor. Eser yapacaksan halkın yüzde 80’i yararlanacak. İki eser yaptık geçen dönemde pazaryeri binlerce kişi yararlanıyor, rekreasyon alanı binlerce kişiye hitap ediyor, 15 değil. Kültür merkezi, şu anda 1 katını kullanabiliyorum. Bir dükkan var 13 milyar, diğerlerine dokunamıyorum. Arkadaşlar konferans salonunu kullanamıyorum. Toplam 60 milyar kira alıyorlar 22 milyar benim geri kalan başkalarının. Nerede adalet? Nerede Kemalpaşa halkı? Yol çilesi diyorsunuz, kazılıyor. Biraz sabredeceğiz sonra her yer pırıl pırıl olacak. Bir daha 50-60 sene arkaya bakmayacaksınız. Elimizden geleni yapıyoruz. Kemalpaşa iyi gidiyor. Biz yerelde kalkınmaya insana yatırım yapıyoruz. Bu fabrika nasip olursa çiftçime yardım edeceğim. Gençlik merkezini yaparsam gençlerime yatırım yapacağım. Siz bina yapın bol bol. Benim hedefim yerelde kalkınmayı sağlamak, lütfen destek verin.”

AK PARTİ’DEN SİTEM
Başkan Karakayalı’nın açıklamalarının ardından söz alan AK Partili Yaşar, “Biz şimdiye kadar gelen önergelerin kaçına hayır demişiz de içiniz bu kadar dolmuş, kabarmış. Benim hatırladığım yılbaşı itibariyle 7 maddeye hayır demişiz, onun da 3 tanesine oy birliğiyle hayır demişiz. Biz uyum içinde çalışan bir meclisiz. Bir madde gündemde kalsın dedik diye neredeyse azar işitir olduk. Bunu hak etmiyoruz” dedi.

Bunun üzerine Karakayalı, “Diğer meclislerde de bunlar oldu. Oylamaları çıkartalım bir dahaki mecliste bakalım” yanıtını verdi.