GÜNDEME BAKIŞ- Kemalpaşa Belediye Meclisi Temmuz ayı ikinci olağan oturumunda yoğun gündemle toplandı. Meclis’te belediyenin 2019 faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi.

 MEYVE KURUTMA VE İŞLEME FABRİKASININ YERİ BELLİ OLDU
Kemalpaşa’da Belediye Meclisi’nde 4 aydır ertelenen Aşağıkızılca Mahallesi’ndeki arsanın belediyeye tahsis edilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Karakayalı, “Bu Kemalpaşa halkının malıydı. Ha Kemalpaşa halkı, ha bakanlık... İkimiz de aynı amaca hizmet eden kurumlarız. Kemalpaşa da Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ilçesi, devlet bizim de devletimiz. Ben burada kendi üzerime bir al almıyorum. Halk adına alıyoruz. Devletten devlete geçiyor. Hizmet için varız. 25 yıldır gençlik ve Spor Bakanlığı bu arsayı değerlendirememiş.  Bu arsaya meyve işleme, kurutma ve soğuk hava deposu olan bir tesis yapacağız. Kiraz konusunda yaylalardaki üreticilerin sorunları var. İlçenin aşağı kesimlerinde üretici memnun ama yaylalardaki üreticilerin sorunları var. Bu tesisle ve kooperatifleşmeyle bu sorunları ortadan kaldıracağız. Avrupa’da çiftçiden hiçbir şey alınamaz. ‘Kooperatiften al’ derler. Kooperatif demek güvende emektir. Artık dünya üç bileşenin etrafında dönüyor. İklim, gıda ve yenilenebilir enerji. Burada istihdam alanı da yaratmış olacağız, işsiz olan vatandaşlarımız için de hayırlı olacak. Bizim burada yapacağımız tek şey halka hizmet etmek. Hepinize halk adına teşekkür ederim. Halk bizi hizmet için seçti. Verdiği yetkiyi doğru yerde doğru yatırımlara kullanacağız. Artık belediyeler yerelde kalkınmaya önem vermek zorunda. Çöp toplamak, park yol yapmak değil sadece. Biz yerelde kalkınmayı nasıl sağlarız, çiftçimize nasıl yardımcı oluruz, dar gelirlinin cebine nasıl para girmesini sağlarız. Biz bunları düşüneceğiz” dedi.

KOMİSYON KURULMA ÖNERİSİ
Yapılması planlanan tesis ile ilgili söz alan MHP Grup Sözcüsü Sedanur Özer, “Bu kadar kapsamlı bir yatırım yapılacaksa bu projenin tüm bileşenleri bir konsensüs sağlanarak iş birliği halinde hareket etmeli. Bu tarz yatırımlar büyük yatırımlar. Belki de Kemalpaşa tarihinde tek olacak. Bu nedenle çiftçimize daha faydalı olabilmek için bir komisyon kurulsun ve her şeyi takip edelim” diye konuştu.  

“HER İŞİN UZMANI AYRI”
Komisyon önerisinin yerinde bir karar olduğunu belirten Karakayalı, “Teknoloji çok hızlı ilerliyor. En önemlisi de enerji. Biz de bu enerjiyi en iyi nasıl sağlar ve kullanırız üzerine eğiliyoruz. Bu nedenle tesisle ilgili olarak konunun uzmanlarından oluşan bir komisyon kurulacak. Bu işi bilenlerle çalışacağız. Herkese ‘buyur gel kardeşim’ dememiz gibi bir durum söz konusu değil. Her işin uzmanı ayrı. Tesisle ilgili çalışmalarımızda oluşturulacak komisyonda konunun uzmanları yer alacak. Hep birlikte görüşlerimizi paylaşıp en iyisi nasıl olur onu konuşacağız. Bu tesisin işlenmesi ve daha verimli bir hale getirilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diyerek yol hartası hakkında bilgi verdi.

BAŞKAN KARAKAYALI’DAN AK PARTİLİ KIRKPINAR’A SİTEM
Dilek ve temenni bölümünde konuşan Başkan Karakayalı, “Geçtiğimiz günlerde AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’ın bir açıklamasını okudum. Açıklamada Kemalpaşa’da Demokrasi Üniversitesi’nin önümüzdeki dönem faaliyete başlayacağını söyledi. Ben de bir önceki oturumda konuya değinmiş ve herkese teşekkür etmiştim. Açıklamayı okuyunca kendim adıma çok üzüldüm. İlçeye üniversitenin kazandırıldığı ve katkılarından dolayı Cumhur İttifakı’na teşekkür ediyordu. Kemalpaşa Belediyesi’nin adı hiç geçmemiş.  Üniversitenin ilçeye gelmesinde Kemalpaşa Belediyesi’nin, CHP’nin hiç mi katkısı olmadı? Şu kadarcık dahil olmadı? Bırakın CHP’yi, insan lütufta bulunur Kemalpaşa Belediyesi’nin adını geçirir!  Bizler bu binaları vermeseydik üniversiteler açılır mıydı? Çok üzüldüm” dedi.