Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Kemalpaşa Belediyesi kadın dayanışma ve danışma merkezi kurmak için düğmeye bastı. Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kadın dayanışma merkezi için çalışmaların sona geldiğini belirterek, kadın danışma merkezi için de çalışmaya başladıklarını söyledi.

KADINLARA İSTİHDAM DESTEĞİ
Karakayalı konuyla ilgili şunları söyledi:
“Daha önce kültür merkezi olarak kullanılmış bir binayı, meclise getirmeden, Katip Çelebi Üniversitesi ile yanlış bir anlaşma yapılmış. Kafa kafaya verip hukuki geçerliliği olmayan bir anlaşma yapmışlar. 8 Eylül Mahallesi’nde bulunan kültür merkezini vermişler. Yaptığımız karşılıklı anlaşma ile bu yeri onlardan alıyoruz. 2009-2014 yıllarında belediye başkanlığı yaptığım dönemde benim olmazsa olmazım kadın dayanışma merkeziydi. Şimdi bunun için çalışmamızı başlattık, en kısa zamanda kuracağız. Kadın dayanışma merkezimiz için yerimiz hazır. Bu alanın bir kısmını engellilere vereceğiz. Bu konuyla ilgili daha projeler üretmiş bir firmayla konuştuk. 30-35 kişilik bir istidam sağlayacağız. Merkezimizde değerleri taşlar işlenip satılacak. Taşların pazarı da hazır durumda. Hatta alıp garantili kadınlar için evde çalışma imkanı sağlayacağız. Bu bizim için çok önemli bir proje. İlçemizde kadın dayanışma bir ihtiyaçtır. Bununla birlikte kadınlarımızı yeniden topluma kazandıracağız. Psikolojik ve hukuksal destek sağlayacağız.”

TEKNOPARK KURMAK İSTİYORLAR
İlçeye fakülte yapılması için taleplerin olduğunu ve ortak akılla karar vereceklerini ifade eden Karakayalı, “Yaşar Üniversitesi, burada fakülte ve tarım üniversitesi açmak istiyor. Bununla ilgili talepleri oldu. Birkaç gün önce de Demokrasi Üniversitesi rektörüyle görüştüm. İlçemizde fakülte açmak istediklerini söyledi. Ayrıca teknopark kurmak istiyorlar. Bunlar çok sevindirici haberler. Bu konuyla ilgili değerlendirmemiz devam ediyor. Hep birlikte karar vereceğiz” diye konuştu.