2021 yılında ürettiği hizmetlerle dikkat çeken Kemalpaşa Belediyesi, 2010 yılında Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın girişimleriyle başlatılan, Kuzey imar planı sürecini, Kasım ayı itibariyle tamamlayarak önemli bir sorunu çözüme kavuşturdu. 80 hektar alanın 1/1000 ölçekli imar uygulama süreci tamamlanarak arsa tapuları çıktı. Eğitime verdiği önemle bilinen ve çalışmalarını bu yönde sürdüren Başkan Karakayalı tarafından ilçeye ilk kez üniversite kazandırıldı. Öte yandan Kemalpaşa Halkı’nın uzun yıllardır hayalini kurduğu metro projesinin ihalesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in talimatıyla gerçekleştirildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından 7 park kauçuk zeminle kaplanırken ilçe genelinde 150 parkın tadilat çalışmaları gerçekleştirildi. Kemalpaşa Belediyesi, hayata geçirdiği hizmetlerle her kesime dokunarak 2022 yılı öncesinde umut dağıtmaya devam etti.

İSTİHDAM VE TARIM ATAĞI

Bir yıl içinde, 800 ton sıcak asfalt döken belediye ekipleri, 85.000 metrekare parke taşı döşeyerek ilçeye yeni bir çehre kazandırdı. 45.000 metrekare yeni imar yolunu açarak yol temeli oluşturup, 120.000 metrekare kadastral yola stabilize dolgu malzemesi seren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın projelerinden 450 metrekare büyüklüğündeki zeytinyağı tesisinin de inşasını tamamladı. “Tüm çalışmalarımızda tarımı önceliyoruz” diyen Başkan Karakayalı, hayata geçirilen projede üreticilerimizi destekleyip istihdamı artırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

KEMALPAŞA’DA İMAR SORUNU ÇÖZÜLDÜ

İlçe sınırlarında mevcut yerleşim yerinin kuzey kısmında yer alan yaklaşık 80 hektar alanın, Küçük Sanayi Alanı karşısından başlayarak Belediye Hizmet Binası’na kadar olan kısmının imar planı sürecini 2010 yılında Başkan Rıdvan Karakayalı bizzat başlatmıştı. 2021 yılı Kasım ayı itibari ile Kuzey İmar planı alanın 1/1000 ölçekli imar uygulama süreci tamamlanarak arsa tapuları çıktı. Kemalpaşa’da 10 yıldır süregelen önemli bir imar sorununu çözüme kavuşturduklarını söyleyen Başkan Karakayalı, “2010 yılında, başkanlığımın ilk döneminde başlattığım imar planı 2021 yılı Kasım ayı itibariyle çözüme kavuştu. Kuzey İmar planı sorunun çözülmesiyle ilçemiz modern bir kent görünümüne kavuşacak. 2.Çevreyolu olarak bilinen yeni uygulama alanında geniş yeşil alanlar, yeni eğitim alanları ve ferah bir kent yaratılacak. İzmir’in parlayan yıldızı Kemalpaşa’mız 21.yüzyıla yakışır bir ilçe olacak. Ayrıca bu alanın imara açılmasıyla ilçemizde ticaret hacmi genişleyecek, istihdamda artış olacak. Kemalpaşamıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

ÜNİVERSİTE HAYALİ GERÇEK OLDU

Belediyeye ait onarım işlerinin bitirilmesiyle Ulucak’ta bulunan eski belediye binası, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tadilat ve bakımdan geçirilerek İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne tahsis edildi. Karakayalı, başkanlığının ikinci döneminde üniversite hayalini gerçekleştirerek ilçeye üniversite kazandırdı. Konuyla ilgili Karakayalı, “ İlçemiz için kurduğumuz üniversite hayali gerçek oldu. Emekli bir öğretmen olarak eğitime yıllarca gönül verdim. Kemalpaşa’ya her gelen öğrenci artık bizim öz evladımız onlar için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kemalpaşamız için kurduğumuz hayallerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz. Üniversitemiz ilçemize hayırlı olsun ilerleyen zamanlarda daha çok fakülteyi ilçemizde görmeyi istiyoruz.” dedi.

BİNLERCE VATANDAŞ İŞ BAŞI YAPTI

Yaşanan işsizlik sorunu ve ekonomik sıkıntılar sebebiyle, Kemalpaşa Belediyesi’ne başvuran toplam 2.289 vatandaş, Özel Kalem Müdürlüğü’ne bağlı İş İstihdam Birimi aracılığıyla, 1 Ocak- 1 Aralık 2021 tarihleri arasında, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan 158 firmaya yönlendirilirken, yönlendirilen bu vatandaşlar arasından 1.134 kişi çeşitli alanlarda iş sahibi oldu.

4 TON KARAKILÇIK BUĞDAYI

Rekreasyon Alanı’nda, vatandaşlara 50.000 adet sebze fidesi dağıtımıyla aile ekonomisine katkı sağlamayı hedefleyen Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, Meyve, Sebze İşleme ve Kurutma Tesisini projelendirerek 2021 yılında üreticiyi destekleyen projelere imza attı. Belediye tarafından 400 kilogram ekimi yapılan karakılçık buğdayı çoğaltma projesi kapsamında elde edilen 4 ton buğday tohumu çiftçilere dağıtıldı.

PANDEMİYLE MÜCADELE

Kültür Müdürlüğü’ne bağlı Sosyal İletişim Birimi ekipleri, pandemi süreci dahil olmak üzere 2021 yılında toplam 9.238 adet erzak kolisi dağıtımı gerçekleştirdi. Covid-19 pandemi sürecini de kapsayan Ramazan ayında 15.000 kişiye sıcak yemek dağıtılırken, öğretmen ve öğrencilerin hastalıktan korunması amacıyla ilçe genelindeki 72 okula dezenfektan standı ve 2. 500 adet sosyal mesafe uyarı etiketi dağıtımı gerçekleştirdi. Okullardaki çalışmaların yanı sıra ilçe genelindeki duraklar ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlara da dezenfektan standı yerleştiren ekipler, karantinaya alınmış binalar ve özel alanlarda, kurulan özel ekip ile dezenfeksiyon hizmeti de sağlandı.

KEMALPAŞA BELEDİYESİ CAN DOSTLARINI UNUTMADI

Her canlının yaşam hakkına saygı duyma vizyonuyla ortaya koyduğu çalışmalar kapsamında sokaktaki can dostlarını unutmayan Kemalpaşa Belediyesi ekipleri 2021 yılında 1.185 köpek, 300 kediyi kısırlaştırırken 1.495 hayvanın aşılamasını yaptı. Öte yandan ekipler 90 hayvanı sahiplendirdi. Ayrıca Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında geri dönüşüme kazandırılmak üzere 6.240 ton karışık ambalaj atığı, 378.000 cam, ev ve iş yerlerinden 530 litre atık yağ ve 280 kilogram atık pil toplandı.

Kemalpaşa Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri pandemi başlangıcından itibaren halk sağlığını korumak adına bin 91 iş yerini dezenfekte ederken, Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise 6 pazaryeri girişine dezenfekten tüneli kurdu.

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MOLA EVİ MÜJDESİ

Başkan Karakayalı, ilçe sınırları içerisinde yaşayan, özel gereksinimli bireyler ve ailelerinin sosyal hayata aktif katılımını kolaylaştırmak, sosyokültürel faaliyetlere katılımını artırmak ve bakım verenlerin yüklerini hafifletmek amacıyla geliştirilen Mola Evi Projesi'nin açılışını yakın zamanda gerçekleştirileceğini duyurdu.

“2022 YILI İÇİN ÇOK UMUTLUYUZ”

2021 yılını, pandemi sürecinin getirdiği zorluklara rağmen verimli geçirdiklerini ifade eden Başkan Rıdvan Karakayalı, “Gelişen ve değişen Kemalpaşa için tüm ekibimle birlikte var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Pandeminin ardından ekonomik krizin tüm ülkeyi zorladığı bu dönemde, özveri ve görev aşkı ile durmadan çalıştık ve ürettik. İlçe tarihinin en kapsamlı alt yapı çalışmasıyla beraber üst yapı çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettik, ediyoruz. 2021 yılı ilçemize üniversiteyi kazandırdığımız, metro konusunda somut gelişmelerin yaşandığı verimli bir yıl oldu.2022 yılı için hem ülkemiz hem ilçemiz adına çok umutluyuz. Kemalpaşa için umutlu ve güzel bir yıl olması adına mücadeleye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.