GÜNDEM BAKIŞ – Güzelbahçe’nin vapur hayali gerçek oluyor. Uzun yıllardır Güzelbahçe’den Konak yönüne vapur isteyen Güzelbahçelilerin bu istediğini İzmir Büyükşehir Belediyesi hayata geçiriyor. Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 900 bin lira harcayarak Yalı Mahallesi’ndeki iskeleyi baştan sona yeniledi ve gemilerin rahatça yanaştırabileceği bir konuma soktu.

İLK SEFER 19 MAYIS’TA
İskelenin tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi, Güzelbahçe-Konak arasında vapur seferlerini başlatmak için düğmeye bastı. Geçtiğimiz yıl sadece ilk bahar ve yaz aylarında Urla’dan Konak’a hareket eden vapur, 19 Mayıs’tan itibaren Güzelbahçe’ye de uğrayacak.

BAŞKA İNCE ÇOK MUTLU
Gündeme Bakış’a konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Bizim seçim bildirgemizde vardı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyoruz. Sözümüzü yerine getiriyoruz. Güzelbahçeliler deniz ulaşımıyla yıllar sonra yeniden tanışacak. Bu konuda vatandaşlarımızdan çok yoğun bir talep vardı” dedi.

36 DAKİKADA KONAK!
Her gün toplu ulaşım araçlarıyla Güzelbahçe’den Konak’a giden bir kişi ortalama 60 ila 75 dakikasını trafikte geçiriyordu. Vapurla birlikte süre 36 dakikaya inecek!

2003 MAYIS AYINDA BAŞLAMIŞTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin merhum Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, 2003 Mayıs ayında Güzelbahçe’de vapur iskelesini hizmete açmış ve Konak-Güzelbahçe arasında vapur seferlerini başlatmıştı.