CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, kadınların siyasette daha etkin olması gerektiğini ifade ederek, “İl genel meclisleri, belediye meclisleri ve TBMM başta olmak üzere tüm kamusal alanlarda eşit temsil edildiğimiz bir Türkiye’yi hep beraber kuracağız. Bunu 42 milyon kadının ortak mücadelesi ile başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’dan da övgüyle söz eden Karaca, “Eğitim hakkı, barınma hakkı, beslenme hakkı, eşit temsiliyet başta olmak üzere her alanda toplumsal cinsiyet eşitliğini ve insan hakları temelli yönetim anlayışını hayata geçirdiği için kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Benim için büyük onur
Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara seçme seçilme hakkını pek çok gelişmiş Avrupa ülkesinden bile önce verdiğini hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bornovalı Gül Hanım’lardan Türkan Saylan’lara kadar Cumhuriyet kadını her zaman erkek ile birlikte, yan yana durmuştur. Türk kadının siyasal, sosyal ve ekonomik yaşamda daha aktif hale gelmesi gerekiyor. 29 Ekim Kadınları Derneği’nin şubeleri inşallah tüm Türkiye genelinde açılacak. Ben de İzmir’de bu derneğin ilk erkek üyesi olarak bundan büyük onur duyacağım” diye konuştu. Bornova Belediyesi’nin kadınlara yönelik çalışmalarını anlatan Başkan İduğ, “Bornova’da pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Bürokratlarımızın yüzde 54’ü kadın. Üniversite öğrencisi kızlarımız için 300 kişilik yurt yapıyoruz. Kadının çocuğunu, annesi ve babasını bırakabileceği güvenli alanlara ihtiyacı var. Çocuk oyun ve aktivite merkezlerimizin sayısını artırıyoruz. Yaşlı bakım ve Alzheimer merkezi yapma projelerimiz var. Tüm bunları kadının kendisine daha fazla zaman ayırması için yapıyoruz” dedi.  

Yalnız olmadığımızı biliyoruz
İlk toplantılarını Bornova gibi kadın dostu bir kentte yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden 29 Ekim Kadınlar Derneği Genel Başkanı Av. Şenal Sarıhan, “Cumhuriyetin bize verdiği görevi daha ileriye taşımak ve gerçek anlamda aydınlığa ulaşmak yeni bir yapılanmayı daha kadın hareketinin o kocaman denizine attık. Dernek olarak bizim görevimiz kadınları örgütleyerek toplum yaşamın içinde daha fazla yer almalarını ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak. Bu aynı zamanda siyasi bir mücadeledir. Bu yolda yalnız olmadığımızı biliyor, bizimle birlikte olan herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Eşit temsil istiyoruz
Kendilerine ve sahipliği yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a teşekkür eden CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Nurşen Balcı, başta kadına yönelik şiddet olmak üzere tüm sorunların ancak TBMM’de eşit temsil hakkıyla çözülebileceğini vurguladı.
 
Cumhuriyete borcumuz var
29 Ekim Kadınları Derneği Bornova Şubesi Başkanı Pınar Ateş ise Prof. Dr. Türkan Saylan’ın; “Her Türk kadınının bu Cumhuriyete bir borcu var” sözünü hatırlatarak, en büyük görevlerinin Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmak ve bu kazanımları gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi.
 
Kimler katıldı 
CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 25 ve 26. Dönem CHP Ankara Milletvekili ve 29 Ekim Kadınlar Derneği Genel Başkanı Av. Şenal Sarıhan, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Nurşen Balcı, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, 29 Ekim Kadınları Derneği Genel Merkez Yöneticileri, Derneğin Bornova Şubesi Başkanı Pınar Ataş ve Şube Yöneticileri ve üyeleri ile Türkiye'nin dört bir yanındaki 44 şubenin temsilcileri katıldı. 
 
Dernek üyesi kadınlar Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde tüm süren toplantının ardından yine Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen akşam yemeğinde bir araya geldi.