Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, EVKA-3’te Mutfak Atölyesi’nde İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası işbirliğinde düzenlenen pastacılık kursuna katılan kursiyerleri ziyaret etti. İduğ, 3.5 ay sürecek eğitimin sonunda uluslararası geçerliliğe sahip kalfalık belgesini alacak olan katılımcıların yaptığı pastayı kesti. 

KENDİ İŞİNİZİ KURUN TAVSİYESİ
Mutfak Atölyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olacak şekilde geliştirmeyi planladıklarını söyleyen Başkan Mustafa İduğ, kursiyerlere; “Burada meslek edinmenin yanısıra işyeri açarak ortaklık yapacağınız arkadaşlar da edinebilirsiniz. Çünkü bazı şeyleri tek başına yapmak mümkün olmuyor. Birlikte daha büyük işler başarabilirsiniz. Tabi ki ilk orada kendiniz geliştirmeniz gerekiyor. Böylesi kurslara gitmek isteyenler çok yüksek ücret ödüyor. Biz Mutfak Atölyemizde tüm imkanları sizlere ücretsiz olarak sunuyoruz bunun kıymetini bilin” tavsiyesinde bulundu.

SİZLERE ALTIN BİLEZİK TAKIYORUZ
Bornova Belediyesi’nin işçi veren işverenleri buluşturan projesi Altın Bilezik’i hatırlatan Başkan İduğ, “Bizler size bu kursla birer altın bilezik takıyoruz. Türkiye’de pek çok sektörde nitelikli eleman eksikliği bulunuyor. Mesleğiniz varsa iş bulmanız da kolay olur. İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası’nın yüzde elli istihdam garantisi var. Kalan yüzde 50 için de ben iş sözü veriyorum. Sizlere sunduğumuz imkanları arttırırken istihdam ve iş kurma konusunda da sizlere destek olacağız” dedi.

KENDİ İMKANLARIMIZ İLE YAPAMAZDIK
İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen ise Başkan İduğ’un verdiği desteğin çok önemli olduğunu belirterek, “Kendisi hepimize değer katacak bu özel bir alanı kullanımımıza sundu. Mesleki deneyimlerimizi aktarmak adına burada olduğumuz için çok mutluyuz. Çünkü böylesi bir yere kendi imkanlarımızla sahip olmamız ve bu kursları düzenlememiz mümkün değil. Başkan İduğ’a sunduğu tüm olanaklar için çok teşekkür ediyorum. Gelecekte başka projelerde de birlikte çalışmayı temenni ediyorum” diye konuştu.