GÜNDEME BAKIŞ - Hafta sonunu kapsayan sokağa çıkma yasağında vatandaşların mağdur olmasını istemeyen Çiğli Belediyesi oluşturduğu ekiplerle sokak sokak pide ve ekmek dağıttı. Sokak hayvanları için de mama dağıtımı gerçekleştirildi. Sahada çalışan temizlik ekibi sayısı tam kapasiteye çıkarılarak Çiğli’de kapsamlı temizlik çalışması ve evsel katı atıkların aksamadan toplanması gerçekleştirildi.

Akvaryum Kafe’de pide üretildi
Çiğli Belediyesi Akvaryum Kafe de Çiğli halkının yardımına yetişti. Akvaryum Kafe’de üretilen pideler ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Ekmek’ten sağlanan ekmeler Çiğli’nin mahallelerinde vatandaşların evlerine ulaştırıldı. Başkan Gümrükçü, Balatçık bölgesinde çalışan ekiplerin yardımına giderek evlerinden çıkamayan vatandaşlara bizzat pide ve ekmekleri teslim etti. 

Sokak sakinleri unutulmadı
Korornavirüs tedbirleri ve iki günlük sokağı çıkma yasağı nedeniyle açlık sorunuyla karşı karşıya kalan sokak hayvanları da unutulmadı. 21 gündür belediye ekipleri ve Çiğli Hayvan Hakları Meclisi üyeleri tarafından sokaklarda yaşayan kedi ve köpeklerin temel gıda ihtiyaçlarını karşılamak üzere sokaklar, boş alanlar,kapatılan lokanta ve restoranların çevreleri başta olmak üzere kentin birçok noktasına her gün 300 kilo mama ve su bırakılıyor.Ekmek dağıtımının ardından sokak sakinlerine mama dağıtan ekiplere yardıma giden Başkan Utku Gümrükçü, Çiğli sınırları içinde bulunan bütün sokak hayvanlarının beslenmesini önemsediklerini söyledi.

Temizlik işleri ekipleri tam kapasite çalışıyor
Çiğli’de görev yapan temizlik ekipleri de teyakkuza geçerek tam kapasite ile çalıştı. Başkan Utku Gümrükçü, iki gün sokağa çıkma yasağı nedeniyle artan evsel atıkların birikmeden toplanabilmesi için tüm ekipleri seferber ettiklerini söyledi.

Başkan Gümrükçü: “Vatandaşımızın yanındayız”
Covid-19 ile mücadele ve halk sağlığı konusunda belediye olarak ciddi çalışmalar sürdürdüklerini belirtenBaşkan Utku Gümrükçü, “Koronavirüs salgını, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gündemi oluşturuyor. Bu zor günlerde Çiğli halkımızın yanındayız. Tüm ekiplerimiz görevlerinin başında. Temizlik ekiplerimiz tam kapasite ile çalışıyor. Çağrı merkezimiz vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yetişiyor. İki günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle vatandaşlarımızın en temel ihtiyacı olan ekmekve pide dağıtımını sağladık. Bu çalışmalarımızı yürütürken sokak hayvanlarımızı da unutmadık. Vatandaşlarımızın evlerinden çıkamadığı bu dönemde can dostlarımızın beslenme sıkıntısı yaşamamaları adına kentimizin belirli noktalarına ekiplerimiz aracılığıyla mama ve su bıraktık” dedi.