GÜNDEME BAKIŞ- Karaburun Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis toplantısının 2’inci oturumu bütçe görüşmelerinden çok CHP’li Meclis Üyesi Dr. Alpaslan Bilen’in Başkan İlkay Girgin'in Erdoğan’a yönelttiği eleştiriler damga vurdu. Toplantıda söz halan Bilen, “Bildiğiniz üzere bu bütçe görüşmeleri uzun olur ve bütçe görüşmelerinden farklı şeyler de konuşulur. Ben de 48 yıldır bu memlekette hekimlik yapmış nabzını tutmuş bir insan olarak bir iki laf söylemek isterim. İstişare olmazsa o zaman yapılan işlerde kimin yani hangi erkin, otoritenin söz söylediği belli olmaz. Bu da bizim açımızdan sorgulamadan, hesapsız uymak anlamına gelir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda demokrasi ve laikliktir. Demokrasi herkese eşit olmayı gerektirir. Laiklik de her dine eşit mesafede kalmaktır. 2018 bütçesini konuşurken arz ettiğimiz gibi belediyeler eğlence şirketleri değildir. Diyanet işlerinin işini yapan yerler de değildir. Eğer halkla ilişkiler kurulması faaliyetse o zaman Sünnilerin Ramazanı,  Alevilerin özel günü, Yahudilerin hamursuzu, Hristiyanların da paskalyasının takip edilmesi gerekir.  Buna benzerleri yaparsak o zaman eşit davranmış oluruz” diye konuştu.

ASKER RESMİ GEÇİTTE BELLİ OLUR 
Başkan Erdoğan’a eleştirilerini sürdüren Bilen, “Halkla ilişkilerin işi, hangi evin damı akıyor, hangi koca-karının odunu yok, kimin keçisi öldü, kimin çocuğu okula gidemiyor gibi birinci işlerler uğraşması gerekirken popülaritesi kalmamış, yaşlı, eski şarkıcıları getirip köy meydanlarında dolaştırmak değildir. Bunu asla kabul etmiyorum. Her gün televizyonlarda onlarca kişi bu yemeği böyle yapalım, pırasayı nasıl doğrayalım, kekin bunu katalım gibi konularla uğraşılıyor. Şimdi lafı tekrar çeviriyorum. Aramızda istişare olmadığından; bunlar kaç paraya niçin getiriliyor, köylü bununla eğleniyor mu bilmiyoruz. İki kere yazılı ve sözlü olarak bu belediyede kaç kişi çalışıyor, kaç para maaş alıyor diye sormuş olmama rağmen bunu bilmeyen bir adam olarak faaliyetlere ‘yapalım, edelim’ diyemem. Parti disiplini yalnız biraz tolerans gösterildi. İyi asker resmi geçitte belli olur. Yaparsanız görürüz. Burada keşke her şeyi açık görebilseydik. Kim hangi arabayla nerelere gidiyor, kimin aracı ne benzin yakıyor? Ve bunları yaparken hak ediyor mu bu ayrı bir şey. Bundan sonraki süreçte istişare, laiklik ve demokrasiyi örnek alırsak burada kuzu kuzu yaşayıp birlikte gideriz. Aksi taktirde 2019 bütçe harcamaları onaylanırken başka şeyler olur” dedi.

 BU KADAR DERDİMİZ VARKEN RAMAZAN EĞLENCESİ NE DEMEK?
Başkan Erdoğan’ın, “laiklik ile ne demek istediniz Alpaslan Hocam?” sorusuna cevap veren Bilen, “Köylerimizde tuvaletler, burada otopark gibi derdimiz varken bizim bu dini işleri ve eğlenceleri biraz kenara almamız gerekiyor. Ramazan eğlencesi ne demek? İftar programları ne demek? Benim aklım almıyor. Eğer bir halkla ilişkiler faaliyetiyse o zaman sadece neden Sünnilere yapılıyor. Yapılmasın demiyorum. Başka dinlerinki de yapılsın. Hristiyanların paskalyası da yapılsın. Alevilerin özel günleri takip edilsin. Laiklik değimi budur” diye konuştu.

FARENİN TUTULMASINI RİCA EDİYORUM
Konuşmasına devam eden Bilen şunları söyledi: “Seçimden evvel, köylülere vatandaşlara, köylülere verdiğimiz sözler var. Onlara, ‘bizi Karaburun’un yönetimine seçin, birbirimize kefiliz’ dedikten sonra orada birçok şey söylediniz. 2019 yılının bütçe harcamalarının onayı önümüze geldiğinde inşallah buradakilerin büyük çoğunluğu yapılmış olur. Burada tek bir şey söylemek istiyorum; Çin’in rehberi ve yol göstericisi Mao der ki, ‘Ben kedinin siyah mı beyaz mı olduğuna bakmam, fare tutuyor mu tutmuyor mu?’… Onun için farenin tutulmasını rica ediyorum” demesi üzerine meclis üyeleri arasında gülüşmeler yaşandı.

Başkan Erdoğan da Bilen’e konuşmasından dolayı teşekkür etti.