Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, bir yıllık belediye hizmetlerinin görüşüldüğü faaliyet raporu görüşmeleri sırasında ve daha öncesinde de televizyon programlarında belediye hizmetleri hakkında konuşan AK Parti İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Evrim Özen’e sert tepki gösterdi. Balçova’da ve İzmir’de halkın büyük bir bölümünün AK Parti’ye inanmadığını bu yüzden artık gerçekle ilgisi olmayan beyanatlar ile karşılaştıklarını ifade eden Başkan Çalkaya “Sayın İlçe Başkanı bizim meclis toplantımızda kalkıp Kemalpaşa Belediyesi’nin hizmetlerini anlatmaya başladı. Bu çok normal çünkü hükümette olan bir siyasi partinin temsilcileri olmalarına rağmen Balçova’da halkın yaşadıklarından, halkın hangi ihtiyaçları olduğundan, bizim yaptığımız hizmetlerden haberleri yok. Meclis toplantısında konuşmanın bir bölümüne kadar bütün meclis üyelerimiz ile birlikte dinledik. Ama Kemalpaşa Belediyesi’nin reklamları belirli bir süreyi aşınca Meclis Başkanımız da kendisini uyararak Balçova Belediyesi ile ilgili hizmetleri anlatmasını istedi. Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Özen bu uyarı üstüne meclisi başkanına baskı yapmak için İçişleri Bakanına şikayet edeceğini söyledi. Bende Kemalpaşa’nın hizmetlerine bir diyeceğim olmadığını, ancak Balçova Belediyesi’nin tek bir metrekare arsa satmadığını, belediyeden yüzlerce işçinin ekonomik kriz var diye atılıp ardından yüzbinlerce TL’ye konserler yapılmadığını resmi belgeleriyle anlattım. Kemalpaşa’da yapılan köy malları satışlarını Devletin resmi internet sitesinden aldığımız belgelerle gösterdim. Balçova Belediyesi’nin yaptığı yatırımları da tek tek fotoğraflarıyla anlatınca Sayın İlçe Başkanı haliyle sinirlendi” diye konuştu.

UMARIM ANLAMIŞTIR!
Ata Caddesi ile ilgili söylentilere de değinen Mehmet Ali Çalkaya “Meclis toplantısında Sayın Özen Ata Caddesi’nin sadece Balçova Belediyesi tarafından yapıldığını iddia ederek Karayolları Genel Müdürlüğü’nün haberinin olmadığını İl Emniyet Müdürlüğü’nün ise haberinin olduğunu ancak çok etkilerinin olmadığını anlattı. Geçtiğimiz günlerde de katıldığı bir televizyon programında bir vatandaşın Ata Caddesi’nde ambulansta öldüğünü iddia etmişti. Ben de kendisine tekrar tekrar UKOME Kararlarını, bu kurulda kimlerin görev aldığını, özellikle İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün kentin tüm trafik akışı hakkında bilgi ve yetki sahibi olduğunu anlattım. Umarım anlamıştır. Ayrıca Ata Caddesi’nde bir vatandaşın ambulansta öldüğünün çok büyük bir yalan olduğunu 112 kayıtları ile anlattım. Sayın Başkan yine sinirlendi ve vatandaşın Ambulansta değil hastanede öldüğünü söyleyerek televizyonda söylediklerini inkar etmeye başladı.

Meclis toplantısında gündeme gelen İnciraltı Planlarını İzmir Büyükşehir ve Balçova Belediyesi engelliyor iddiası ile de ilgili konuşan Başkan Çalkaya “Artık olayları nasıl çarpıttıklarını anlamakta güçlük çekiyorum. Çünkü bizim önümüze Bakanlık tarafından herhangi bir plan gönderilmedi. Böyle bir planın olup olmadığını bile bilmiyoruz. Bizim tek söylediğimiz vatandaşın arsalarından alınacak terk alanlarının Körfez Geçişi bağlantı yolları ve sadece otoyol için kullanılmaması, bu terk alanlarının; park, hastane, okul binası gibi kamusal hizmet alanı olması gerektiğini anlatıyoruz. Böyle bir durumda en büyük zararı yıllarca arsasına imar bekleyen vatandaşların ve kent halkının göreceğini ifade ediyoruz. Çok istiyorlarsa bunu kamulaştırma ile yapıp vatandaşa parasını hakkıyla ödesinler” dedi.

KIT BÜTÇEYLE EKSİKLİKLERİ GİDERİYORUZ!
Ak Parti İlçe Başkanı’nın mega proje yapılmadığı yönünde sürekli eleştiriler dile getirdiğini belirten Başkan Çalkaya “Mega proje yapılacak alanların imar planlaması yetkimiz bile yok. İnciraltı’nda 4.5 milyon metrekare, 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi karşısındaki alan, Teleferik tesisleri etekleri, otoban civarındaki arsaların hepsinin planlama yetkisi Merkezi hükümette. Biz mega projeleri şapkanın üstüne yapacak halimiz yok. Biz elimizdeki kıt bütçe rağmen ilçemizin tüm eksikliklerini tamamlıyoruz. Okullarımızın bakımı yapıyoruz, SGK’ya sıfır bina yaparak verdik, Bizim mülkiyetimizde olan 2 katlı toplum sağlık merkezini 4 kata çıkararak Sağlık Bakanlığına verdik, 1200 çocuğun eğitim gördüğü okulu güçlendirdik, MOBESE Sistemi yaptık. Hatta önceki yıllarda emniyete polis arabası bile aldık. Ama Merkezi hükümet bize tahsis ettiği pazaryeri için bile yıllık 80 bin TL kira istiyor. Bunları anlattıkça sinirleniyorlar. Belki de yaptığımız en önemli hizmet bizim insanlara dokunmamız. Zor durumda olan insanlara onların emrinde olduğumuzu hissettiriyoruz. Her gün kimsesiz 350 yaşlıya sıcak yemek götürüyoruz, engellinin, yaşlının, hastanın yanında oluyoruz, yataklarından hasta bezlerine, akülü araçlarına kadar vatandaşımıza destek oluyoruz. Bizim mega projemiz Balçova’da yaşayan halkın mutlu olması, namerde muhtaç olmaması” diye konuştu.