Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bir video mesaj yayınlayarak engelsiz bir dünya için farkında olmaya, destek olmaya ve umuda davet etti. Mesajında, engelsiz bir Konak için çalıştıklarını dile getiren Başkan Batur, bu amaçla Engelsiz Yaşam Köyü’nü kurduklarını ifade etti. Batur, Engelsiz Yaşam Köyü’nde ilk adımlarını atarak hem ailesine hem de merkezde onun adımlarına şahit olan tüm ekibe büyük mutluluk ve gurur yaşatan 2 yaşındaki Ege’yi de unutmadı. Ege’nin başarısının herkese umut olduğunu ve bir mucizeyi gerçek kıldığını dile getiren Başkan Batur, Ege’nin yaşattığı mutluluğu, “Merkezimizde fizyoterapi gören 2 yaşındaki özel çocuğumuz Ege, bizim için mucizenin adı oldu. Ege, önce emeklemeyi, sonra da yürümeyi öğrendi. Ve o, hayata tutundukça, bize de umut oldu, bize de her gün aynı azimle işimizin başına geçme gücü verdi” sözleriyle ifade etti. Başkan Batur’un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajının tamamı ise şöyle:

Sevgili Hemşehrilerim,

Görev geldiğimiz günden bugüne “Engelsiz Bir Konak” için çok önemli çalışmalar yapıyoruz; çünkü ilçemizdeki engelleri ortadan kaldırmayı, en temel vazifelerimizden biri sayıyoruz.

Bu amaçla ilçemizde kurduğumuz Engelsiz Yaşam Köyü’müzde de başarılı çalışmalara imza atıyoruz. Merkezimizde fizyoterapi gören 2 yaşındaki özel çocuğumuz Ege, bizim için mucizenin adı oldu. Ege, önce emeklemeyi, sonra da yürümeyi öğrendi. Ve o, hayata tutundukça, bize de umut oldu, bize de her gün aynı azimle işimizin başına geçme gücü verdi.

Sadece Ege değil!..

Sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde de değil!..

Konak’ta engelli her hemşehrimizin, her zaman yanındayız ve desteklerimizi artırarak devam ettireceğiz; çünkü biz Konak’ta büyük bir aileyiz. Engelleri hep birlikte yıkacağımıza olan inancım tam...

Bu umutla sizleri selamlıyor, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.