Konak Belediyesi nisan ayı olağan ikinci meclis oturumu Başkan Abdül Batur’un yönetiminde gerçekleşti. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda Konak Belediyesi’nin 2020 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

‘36 POZİTİF VAKA, 46 KİŞİ TEMASLI’

Belediyedeki koronavirüs vakalarına dair bilgilendirmede bulunan Başkan Batur, “Olağanüstü günler yaşıyoruz. Özellikle pandemi sürecinin yeniden hızlanması, vakaların yükselmesi söz konusu… Bundan, belediyemizin de etkilendiğini görüyoruz. Şu an 36 vaka var, 46 kişi de temaslı olarak görünüyor. Müdür arkadaşlarımızdan meclis üyesi arkadaşlarımızdan da kovid olanlar var. Temennimiz en kısa sürede iyileşmeleri…” dedi.

BAŞKAN BATUR’DAN TEŞEKKÜR
Faaliyet raporu ile ilgili eleştirilerin ortak kararla mayıs ayına bırakıldığını belirten Başkan Abdül Batur, “AKP Grup Sözcüsü İsmail Özen’i aradık, konuştuk. ‘Meclisin süratle bitirilmesi, faaliyet raporunun bugün oylanması gerekiyor’ dedik. Kabul ettiler. Normalde faaliyet raporu; yılın değerlendirilmesi, eksiklerin ortaya konması, eksiklerle ilgili belediye başkanı ve meclis üyelerinin karşılıklı olarak fikirlerinin ortaya konduğu bir oturum oluyor. Ama kendilerinden rica ettik; ‘eleştirileri mayıs ayına bırakmak kaydıyla bugün sadece oylama yaparak süratle meclisi bitirmek istiyoruz’ dedik. Bu konuda özellikle AK Parti ve MHP Grubuna ve tüm arkadaşlarımıza anlayışınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

FAALİYET RAPORUNA OY ÇOKLUĞU
Toplantıda görüşülen Konak Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’na AK Parti ve MHP ret oyu verirken CHP ve İYİ Parti olumlu oy kullandı. Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Bir sonraki meclis toplantısının 3 Mayıs 2021’de yapılacağı belirtildi.