Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Konak Belediyesi Meclisi’nin Mayıs ayının ilk oturumu gerçekleşti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur yönetiminde gerçekleşen oturumda İzmir Sağırları Koruma ve Kalkındırma Derneği konuk oldu. Toplantıya engelli vatandaşlar için işaret dili tercümanı görev aldı.

GÜLTEPE’Yİ CENNET BAHÇESİ YAPACAĞIZ
Açılış konuşmasında Konak’a dair sıkıntıları ve çözüm için yapılacak çalışmalardan bahseden Batur, “Geçtiğimiz günlerde muhtarlarımızla buluştuk. Muhtar toplantısından edindiğimiz en önemli sıkıntısı bize ulaşımı ve iletişimiyle ilgili. Vatandaşın bize derdini anlatması noktasında gerekli çalışmaları yapıyoruz. Gültepe’deki ormanlık alan kaderine terk edilmiş, kanayan bir yara olarak beklemektedir.  İlk yapıldığı an ile şu an ki hali arasında uçurum var Orman Bölge Müdürlüğü ile gerekli yazışmaları yaptık. Belediyeye verdikleri takdirde o alanı çok güzel bir rekreasyon alanı haline getireceğiz. Cennet bahçesi haline getireceğiz. Gerekli mercilere ilettik. Bu konuda Adalet ve Kalkınma Partisi’nden de destek bekliyoruz. Ormanlık alanı belediyenin işlettiği bir işletme ile desteklenerek oradaki vatandaşların hizmetine sunacağız” dedi. 

‘BENZİNCİ KÖR HAFIZ’ İÇİN HEYKEL’E MECLİSTEN ONAY
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte 60 yıl boyunca akordeon çalan, çakmak ve benzin satarak hayatını kazanan ‘Benzinci Kör Hafız’ olarak tanınan merhum Mustafa Ayrıközü bir heykel veya büst yapılması mecliste geçmesi yönünde öneride bulundu. Konak Belediyesi Meclisi’nden de bu öneri oy birliğiyle geçti. Batur, “Benzinci Kör Hafız’ı eski İzmirlilerden tanımayan yoktur. Yıllarca akordeon çalan ve çakmak benzini sattı. Biliyorsun ki Konak Belediyesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlıdır. Bizden böyle bir öneride bulundular” dedi.

BATUR’DAN KIDEM TAZMİNATI ÇIKIŞI
Batur, “1 Mayıs işçi bayramını emekçilerle kutladık. Hepimiz emekçiyiz. 1 Mayıs konusunda güzel açıklamalar yaptınız ama umarım kıdem tazminatı konusunda da böyle düşünürsünüz. Kıdem tazminatı için ne düşünüyorsunuz bilmiyorum. İşçilerimizin en önemli varlığı kıdem tazminatı… Kıdem tazminatı için dilerim en kısa zamanda doğru karar verirsiniz” dedi.