Afet bölgesini ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yaşanan deprem felaketinin ardından Elazığ’da düzenlenen Türkiye Belediyeler Birliği toplantısına katıldı. Aynı zamanda Başkan Batur, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile birlikte CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından, deprem yaralarının sarılmaya çalışıldığı Elazığ sokaklarında vatandaşları dinleyen Başkan Batur, depremden etkilenenlerin en çok ihtiyaç duyduklarını malzemeler konusunda bilgi aldı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, ““Elazığ’a ve Elazığlı tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun demek onların yanlarında olduğumuzu hissettirmek için buradayız” dedi.

YERİNDE İNCELEME
Başkan Batur daha sonra Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve encümen üyeleriyle birlikte depremden zarar gören ve yıkımına başlanan Dilek Sitesi’nde de incelemelerde bulundu. Depremin yıkıcı etkilerini yerinde görerek inceleyen Başkan Batur, “Türkiye’nin kentsel dönüşümle ilgili çalışmaları bir an önce başlatması gerekiyor. Daha başka felaketler yaşanmadan önce belediyelere bu konuda yetki verilmeli ve bir an önce harekete geçilmeli” diye konuştu. 

BELEDİYELER BİRLİĞİ’NE TEŞEKKÜR
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğluları Türkiye Belediyeler Birliği’ne gösterilen hassasiyet için bir plaket ile teşekkür etti. Plaketi encümen adına Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin aldı.

KONAK BELEDİYESİ YARDIM TIRI GÖNDERİYOR
Konak Belediyesi’nin başlattığı ve Konaklı vatandaşların desteğiyle çığ gibi büyüyen yardımların toplandığı yardım tırı Elazığ’daki deprem bölgesine gönderiliyor. Deprem sonrası ihtiyaç duyulabilecek malzemeleri içeren yardım tırı ile Elazığlı vatandaşların yaralarını bir nebze de olsa sarmaya çalıştıklarını belirten Başkan Abdül Batur şöyle konuştu:
Türkiye’nin depremle yaşamayı öğrenmesi gerekiyor. Tabi öğrenirken gerekli önlemleri de almamız gerekiyor. Sağlam ve depreme dayanıklı yapılar inşa etmeliyiz. Eski kent dokusunu yenilemeliyiz ve kentlerimizi günün koşullarına uygun dönüştürmeliyiz. Onun için Konak’ta birinci önceliğimiz kent dönüşüm. Eski binaların yerine çağdaş binalar ve çağdaş sosyal çevre şart artık. Bugün Elazığ’da yaşanan deprem tüm Türkiye’de yaşanabilir.”