Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi’nce 2016 yılında Ege Yılın Spor Adamı seçilen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya bir büyük ödül de Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nden geldi. Başta Bornova Stadı ve Atatürk Spor Kompleksi olmak üzere Kente kazandırdığı spor tesisleri, spor kulüpleri ve sporculara olan yaklaşımı ile sosyal projeleriyle Sportif Fair Play Kariyer Dalı’nda Şeref Diploması’na layık görülen Atila, ödülünü İstanbul’da düzenlenen törende aldı. Başkan Olgun Atila, “Bu şeref, onur ve gurur bütün Bornovalıların. Bize başta Bornova Stadı ve Atatürk Spor Salonu olmak üzere bu projelerde destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na da çok teşekkür ediyoruz”diye konuştu.

Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi’nce 2016 yılında Ege’de Yılın Spor Adamı seçilen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, spor dalında bir önemli ödül daha kazandı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu tarafından belirlenen Türkiye Fair Play Ödülleri’nin 2017 yılı kazananları İstanbul Olimpiyat Evi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.  Sportif Fair Play Kariyer Dalı’nda Şeref Diploması’na layık bulunan Başkan Olgun Atila’ya ödülünü TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpına verdi. Atila, ayrıca Fair Play anlayışına koyduğu katkı nedeniyle Bornova Belediyesi’ne verilen şükran plaketini de yine Arıpınar’ın elinden aldı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Atila’nın bu özel ödüle, Bornova Stadı ve Atatürk Spor Kompleksi gibi iki önemli tesisi kente kazandırması ve özellikle İzmir futbolunun yıllar sonra yükselişe geçmesinde üstlendiği rol ve sosyal alanda hayata geçirdiği projeler nedeniyle layık görüldüğü açıklandı.

HALKIMIZA HIZMET YOLUNDA MOTIVASYONUMUZU ARTIRDI
Böylesi ödüllerin kenti daha ileriye taşıma noktasında motivasyonlarını arttırdığını vurgulayan Başkan Olgun Atila, “Adını centilmenlikleri ile Türkiye ve Dünyaya duyuran sporcu kardeşlerim ve büyüklerim ile bir arada olmak gerçekten çok güzel. İyiye, doğruya, güzele sloganı ile verilen böylesi bir ödülü hak etmek mutlulukların en büyüğü. Bu şeref, onur ve gurur bütün Bornovalıların”dedi. “Bizler halkımıza hizmet için bu görevlerdeyiz” diyen Başkan Atila, spor alanında yaptıkları yatırım ve çalışmalarla tüm İzmir kulüplerinin yanında olmaya gayret ettiklerini belirterek “Bizim için en büyük mutluluk kulüplerimiz daha iyi yerlerde olması, çocuklarımızın gençlerimiz daha iyi şartlarda spor yapması. Bizi bu ödüle layık gören Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ne çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Bornova Stadı ve Atatürk Spor Salonu olmak üzere bu projelerde destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ataköy’deki Olimpiyatevi’nde TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar ve komisyon üyeleri katılımayla gerçekleştirilen toplantıda, jürinin Sportif Fair Play Davranış Dalı, Sportif Fair Play Kariyer Dalı ve TMOK Toplumsal Fair Play Ödül Sahibi dallarında ödüle layık gördüğü isimler ve takımlar şöyle:

SPORTİF FAİR PLAY DAVRANIŞ DALI

Büyük ödül
Valerios Leonidis

Şeref diploması
Fenerbahçe ve Galatasaray kadın voleybol takımları ile Batuhan Erikli

Kutlama mektubu
Devrim Şahin, Trabzon İMKB Kız Meslek Lisesi Futsal Takımı ve Nil Çokgezen

SPORTİF FAİR PLAY KARİYER DALI

Büyük ödül
Salih Bora

Şeref diploması
Ampute Futbol Takımı ve Olgun Atila

Kutlama mektubu
Birsel Vardarlı Demirmen, Yasemin Horasan ve Şemsi Keser

SPORTİF FAİR PLAY TANITIM DALI

Büyük Ödül
Dr. Hülya Bingöl

Şeref Diploması
Çılgun Türk Yüzücüleri Kamil Resa Alsaran - R. Vural Tandoğan ile İstanbul Soma Aslangücü Spor Kulübü

KUTLAMA MEKTUBU
Ayhan KEP İBB Gençlik ve Spor Müdürü ile Osman PİŞİRİCİ Öğretmen

TOPLUMSAL FAİR PLAY ÖDÜLÜ

Büyük ödül
Bakkal Kamber Bozan