Gaziemir Belediyesi ile Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi, alzheimer hastalığına dikkat çekmek için bir dizi farkındalık etkinliği düzenledi. 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında hastalığa karşı duyarlılığı arttırmak, halkı bilgilendirmek amacıyla düzenlenen etkinlikler Gaziemir turuyla başladı. Gaziemir Belediyesi önünde bir araya gelen Alzheimer hastaları ve aileleri, üzeri açık otobüsle Gaziemir’i gezdi. Hastalığa karşı farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliklere Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda da katıldı. Şehir turuyla başlayan farkındalık etkinlikleri, Gaziemir Belediyesi’nin alzheimer ve demans hastalarına hizmet verdiği Alzheimer-Demans Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde devam etti. Alzheimer-Demans Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde görev yapan belediye personeli, katılımcılara merkezin çalışma sistemi hakkında bilgi verdi.
Unutanları unutmuyoruz


Gaziemir Belediyesi ile Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi birlikteliğinde düzenlenen 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü farkındalık etkinlikleri İzmir Unutanları Unutmuyor paneliyle devam etti. Optimum AVM’de Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi Başkanı Belgin Karavaş ve Doç. Dr. Sevnaz Şahin moderatörlüğünde düzenlenen panelde Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar, Prof. Dr. Yaprak Seçil, Doç. Dr. Özge Yılmaz Küsbeci, Doç. Dr. Nil Tekin, Doç. Dr. Ahmet Acarer; alzheimer hastalığının ne olduğu, hastalığın belirtileri, korunma ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

ALZHEİMER-DEMANS HASTALARINA TAM DESTEK
İzmir Unutanları Unutmuyor panelinin açılışında konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Hali Arda, alzheimer hastalığının son yıllarda arttığını, bu yüzden herkesin bu hastalara karşı daha duyarlı olması gerektiğini dile getirdi. Başkan Arda, “Yapılan çalışmalar alzheimer hastalığının son yıllarda çok fazla arttığını gösteriyor. Bu yüzden bu hastalığa dikkat çekmemiz gerekiyor. Bu anlamda biz Gaziemir Belediyesi olarak Alzheimer-Demans Danışma ve Dayanışma Merkezimizde hastalarımız için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ama en önemlisi bu alanda yapılan gönüllü çalışmalar. Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi yöneticileri gönüllü olarak 24 saat çalışıyor. Hepimiz nasıl birer potansiyel engelli adayıysak aynı zamanda bir alzheimer-demans hastası olmakla karşı karşıyayız. Belediye olarak alzheimer, demans hastalarının her zaman yanında olacak, onlara her türlü desteği vereceğiz” dedi.