Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP Menemen ilçe kongresinde yaptığı konuşma nedeniyle terör örgütü propagandası yapmak iddiasıyla soruşturma açılan Menemen Belediye Başkanı CHP'li Serdar Aksoy kendisi hakkında suç duyurusunda bulunanların AK Partili ilçe başkanlarını olduğunu söyledi. Aksoy, 2019 Mart ayında gerçekleştirilen yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’ndan karşısına çıkan rakibi Durmaz Bayraktar’ın da İçişleri Bakanlığı’nda hukuk müşavirliği yaptığına dikkat çekerek, “Bana henüz dosya gelmedi, beni emniyete veya başka bir yere davet de etmediler. Benim edindiğim bilgiye göre savcılığa suç duyurusunda bulunan kişiler AK Parti Menemen İlçe Başkanı Muzaffer Sıtkı Yüksel ve AK Parti Menemen İlçe eski başkanı İdris Akkoyun’dur. İkisi birlikte suç duyurusunda bulunmuşlar. Yerel seçimlerde benim rakibim olan şahıs da yani Menemen’de seçimleri kaybeden şahıs da şu anda İçişleri Bakanlığı’nda hukuk müşaviri. Bu soruşturmayla ilgili gelen bilgilere baktığımız vakit soruşturmanın amacı, niyeti belli. Biz bu soruşturmayı hangi mantık içerisinde değerlendireceğiz? Akıl, izan yetmiyor bunu değerlendirmek için. Böyle bir şey yok, bu soruşturmanın içinde mantığın bulunması mümkün değil” dedi.

“SORUŞTURMAYA İNSANLAR GÜLÜYOR. SORUŞTURMA HUKUK GARABETİDİR!”

Açılan soruşturmanın mantık dışı olduğunu, soruşturmanın içeriğini okuyanların güldüğünü ifade eden Başkan Aksoy, “Ben de tüm Cumhuriyet Halk Partisi mensupları da şaşırdık ⁶bu soruşturmayı duyunca. Milletvekillerimiz gülüyor, genel başkan yardımcılarımız gülüyor, vatandaş gülüyor bu soruşturmaya. Böyle bir şey, böyle bir soruşturma olamaz. Makul, mantıklı bir şey değil! Açıkça bana soranlara da ne diyeceğimi şaşırıyorum çünkü mantıksız bir şeye nasıl cevap vereceksiniz ki? Eğer gerçekten böyle bir soruşturma varsa, böyle diyorum çünkü bana yansıyan bir şey yok, eğer gerçekten varsa tam bir hukuk garabetidir. Böyle bir şeyin Türkiye’de örneği yoktur. Yargıtay’ın içtihatları var, içtihat kararları var. Neyin terörle bağlantısının kurulacağı belirtiliyor. Zaten öyle bir örgütte yok ki, ben onun için çalışayım. Saydıkları örgütlerin hiçbiri Türkiye’de yok. Yazmışlar ama yok öyle bir terör örgütü. Bu örgütler 1980’li yıllarda zaten bitti” dedi.

“MENEMEN’DE EZBER BOZDUK, ONLARIN MAHALLESİNE GİRDİK”

Menemen İlçesinde sadece CHP’lilerin değil herkesin kalbini kazanmasından ve herkese hizmet götürmesinden dolayı AK Partililerin ezberinin bozulduğunu söyleyen Başkan Serdar Aksoy, “Menemen’de ezber bozulduğu için sıkıntı duyuyorlar. Yani herkes kendi mahallesinde kalıp, herkes kendi mahallesine hizmet yapınca rahat kalacaklardı. Biz ise Menemen’de park açtık ‘Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ ismini verdik. Böyle yapınca da onların bahçesine, mahallesine girdik. Onlar zannediyordu ki Fırat Yılmaz Çakıroğlu bizim. Hayır! Fırat Yılmaz Çakıroğlu hepimizin. Deniz Gezmiş de hepimizin. Bu isimler hepimizin. Bölünmeye, yarılmaya gerek yok. Burada CHP’li bir belediye başkanı onların ezberini bozdu. Bu isimlerin genel itibariyle siyasetin hangi yelpazesine hitap ettiği belli. Siyasetin o yelpazesiyle bir şekilde empati yapmaya başlamışız demek. Bu onların ezberini bozdu ve her şey burada başladı” dedi. 

Başkan Aksoy'un şikayet edilen konuşması ise şu şekilde:

Bir zat çıkıyor TV canlı yayınlarında soruyor. Siz kimsiniz diyor. Sen kimsin diyor. Biz kim miyiz? Söyleyeyim; biz Cumhuriyet Halk Partilileriz. Biz vatanseverleriz. Biz düzgün babayız. Biz ‘dostun bir gülü bana yeter’ diyen Pir Sultan Abdal’ız. Biz Serez’in esnaf çarşısındaki Şeyh Bedrettin’iz. Torlak Kemal’iz. Biz Ege dağlarında Osmanlı zulmüne direnen Yörük Ali’leriz. Biz sürgündeki Nazım Hikmet’iz. Sürgündeki Yılmaz Güney’iz. Biz sürgündeki Ahmet Kaya’yız. Biz Eskişehir sokaklarında sopalarla dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ız.

Biz kim miyiz? Biz Sivas’ta, Maraş’ta katledilen canlarız. Biz Başbağlar’da katledilen insanlarız. Biz Uğur Mumcu’yuz, Bahriye Üçok’uz. Biz Kim miyiz? Biz Kızıldere’de öldürülen Mahir’iz. Biz kim miyiz? Biz Diyarbakır cezaevinde ser verip sır vermeyen İbrahim’iz. Biz kim miyiz? Biz; 6 Mayıs 1972 de altındaki sehpayı kendisi itekleyip şehit düşen Deniz Gezmiş’iz. Soruyor muhterem canlı yayınlarda ‘siz kimsiniz’ diye. Biz; Mustafa Kemalin askerleriyiz”