Doğaköy Halk Kütüphanesi açılışından konuşan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, ”Bundan birkaç ay önce Doğaköy muhtarımızla köyü dolaşırken bu binanın atıl durumda olduğunu gördük ve Doğaköy’e kazandırmamız gerektiğini düşündük. İlk aklımıza gelen de bir kütüphane yapmaktı. Doğaköy’e biliyorsunuz bundan birkaç ay önce bir anaokulu yaptık. Burada gençlerimiz okusun istiyoruz. Gençlerimizin önündeki geleceği aydınlatan ışık da bu kütüphaneler ve bilim yuvaları olacaktır“ dedi. “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı’nı kazandıktan sonra Bursa’da öğretmenlerle bir araya geliyor ve orada diyor ki ”Milli Kurtuluş Savaşımız yeni başlıyor. Bundan sonra cahilliğe karşı savaşacağız. Bundan sonra aydınlık Türkiye’yi kurmak için mücadele vereceğiz.” İşte Atatürk’ün yakmış olduğu o meşale, bugün köylerimizde yeniden alevleniyor” diyerek sözlerine devam eden Başkan Aksoy, kütüphanenin yapımında emeği olan başta Menemen Belediyesi emekçileri olmak üzere herkese teşekkür etti.

“İNŞALLAH DOĞAKÖY’DEN ŞAİRLER, YAZARLAR ÇIKAR”

Doğaköy Halk Kütüphanesi’ne bağışladığı binlerce kitap ile katkı sağlayan öğretmeni Savaş Ünlü’ye de teşekkür eden Başkan Aksoy, “Savaş Hocam’la sık sık görüşürüz. Bir görüşmemizde bu tür projeler yaptığımızı söylediğimde sağ olsun oda bu projeye dahil olmak istedi ve kitap desteği sağladı. Bunların hepsi birer katkıdır, birer tuğladır. Bu katkılar sayesinde bizler köylerimizdeki hizmeti daha farklı noktalara getireceğiz. İnşallah Doğaköy’den şairler, yazarlar, doktorlar çıkar. Bu kütüphaneler sayesinde köylerimizden, yıllar önce Köy Enstitüleri zamanında çıkan Atatürkçüler gibi öğrenciler çıkar ve bizler için umut olur, ışık olurlar. Kütüphanemizin Doğaköy’e hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

“BAŞKANIMIZ SERDAR AKSOY’A TEŞEKKÜR EDERİM”

Daha sonra mikrofona gelen Doğaköy Mahalle Muhtarı Nevim Sevinç, konuşmasında “Bir kütüphaneye ihtiyacımız var, muhtarlık binası bize dar geliyor, halı sahada kitap okuyoruz dediğimiz zaman hemen harekete geçerek bu kütüphanenin açılmasına ön ayak olan Belediye Başkanımız Serdar Aksoy’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“O BANA ÖĞRETMENİM DİYORDU, ŞİMDİ BEN ONA BAŞKANIM DİYORUM”

Doğaköy Kütüphanesi’ne bağışladığı kitaplarla katkı sağlayan edebiyat öğretmeni Savaş Ünlü’de açılışta bir konuşma yaptı. Ünlü konuşmasında, “40 yıllık eğitimciyim. Kimleri yetiştirmedim ki. Tiyatro oyuncuları, dizi oyuncuları, doktorlar ve daha niceleri. Ama bir öğrencimle gerçekten gurur duyuyorum. Sayın Serdar Aksoy’la. O bana öğretmenin diyordu ben ona şimdi başkanım diyorum. Bundan güzel ne olabilir. Kendisine beni böyle güzel bir olayın parçası yaptığı için teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Tören Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un Doğaköy’lü çocuklarla açılış kurdelesini kesmesi ve hep beraber kütüphanenin gezilmesi ile son buldu.