Halil İbrahim GÜLER- GÜNDEME BAKIŞ - Karşıyaka Belediyesi Mayıs ayı Meclis toplantısı ilk oturumu Hüseyin Mutlu Akpınar başkanlığında gerçekleşti.

TAŞERON İŞÇİLER İÇİN SADECE FİRMA İSMİ DEĞİŞİYOR
Karşıyaka Belediyesi’nde çalışan taşeron işçilerin istidamı ve maaşları hakkında bilgi veren Akpınar, “Geçtiğimiz gün 1 Mayıs’ı tüm emekçilerin kutladık. Emek sermaye çelişkisini meydanlarda dile döküldüğünü gördüm. Ne yazık ki emek sınıfı çok ciddi yara alıyor. Belediyemizde bin 600 taşeron işçi çalışıyor. Belediyemizin yeni kurduğu belediye şirketi üzerinde devam ediyor. Değişen bir şey olmadı sadece firmaların ismi değişiyor. Yine taşeron bünyesinde işe devam ediyor. 3 yılda bir bu arkadaşlarımızla sözleşme imzalayacağız. Maaşlarında çok küçük değişiklikler olacak. Belediyenin geliri artarsa çalışana gerekli maaş gerekli zammı yapabilirsin. Yoksa maaş mutluluğunu bir türlü yaşatamazsınız. Yeni yasaya göre belediyelerde taşeron işçisinin yüzdesi 40’ı aşarsa bunun ile ilgili olarak soruşturma yiyorlar. Biz geçmiş dönemde sözleşmeli memur kadro bütçesinin 30’nun altındaydık. Taşeron işçiler buna dahil olmadığı için bu sistemde bir rahatlık görüyorduk yüzde 72 taşeron giderimiz oluyordu. Şimdi onu yarı yarıya düşürmek zorunda kalacağız. Bakalım bunu nasıl yapacağız, onu ilerleyen dönemde göreceğiz” dedi.

ULUSAL VE ULUSLARARASI BİRÇOK ÖDÜL ALDIK
Karşıyaka Belediyesi’nin yaptığı faaliyetlerle Türkiye’de örnek ilçe olduğunu dile getiren Akpınar, “4. yılın içerisinde birçok hizmet ürettik. Sadece Karşıyaka’da kalmayıp Türkiye’nin birçok ilinde esin kaynağı oldu. Ulusal ve uluslararası ödüller aldık. 4 yılda 3. seçimimizi yaşayacağız. Bu psikolojiyle yerel yönetimler ilçeyi yönetmeye çalışıyor. Sürekli vatandaşlımızın dertlerini dinliyoruz. Biz vatandaşa var gücüyle yardım etmek zorundayız. Küçük dokunuşlarla büyük farklar yaratmak istiyoruz. Gergin olan bir yaşam içerisinde hayattaki olumsuzluklar artık toplumun moralini bozmaya başladı” dedi.

AÇILIŞ 24 HAZİRANDAN SONRA
Karşıyaka Anıtı’nın Mayıs ayı içerisinde biteceğini fakat resmi açılışı yapmayacaklarını belirten Akpınar, “19 Mayıs Gençlik ve Zafer Bayramı geliyor. Anıtımız bu ay içerisinde halkımızın kullanımına açılacak fakat resmi açılışını seçim ortamından dolayı ne yazık yapamıyoruz. 24 Haziran tarihinin geçmesini bekliyoruz. Konuşacak çok şey var fakat şuan fazla bir şey demiyorum. Fakat konuşacağımız günler de gelecektir” diye konuştu.

KARŞIYAKA’YI GOOGLE’DE ARATIN
Karşıyaka’da yapılan faaliyetleri kulaktan dolma ve sosyal medyadan takip edilmemesini gerektiğinin altını çizen Akpınar, “Anıtımızın önünde geçip de fotoğraf çeken vatandaş bir santim eğiklik olmuş denmesinden yerine biraz iyi yönden bakmamız gerekiyor. Bazen vatandaşlarımız bana soruyor; ‘yüzme havuzu var mı? Ya da şu var mı‘ diye. Var, kapalı yüzme havuzu var. Ya da hangi kurslar var. Belediyemizin internet sitesinden takip edin. Sosyal Medya tuzağına düşmeyin. Burada çok fazla algıyı yanlış yönetenler var. ‘Google’den Karşıyaka’da neler var diye aratın. Karşıyaka’da yüzme havuzu var? Karşıyaka’da okçuluk kursu var?’ diye aratın” dedi.