Aliağa Belediyesi ‘Kütüphane Haftası’ kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Aliağa Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğinden sonra ilçede eğitim faaliyetlerini sürdüren tüm okullara 5 bin 260 kitap hediye edildi. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın eğitime destek çalışmaları kapsamında çocuklara okuma alışkanlığının kazandırılması ve kütüphane farkındalığının oluşturulması amacıyla ilk, orta ve liselere farklı yaş gruplarına hitap eden kitap setleri dağıtıldı. Millî Eğitim Bakanlığı’nın önerdiği Dünya Klasikleri, Türk Klasikleri, kültürel ve bilimsel eserlerden oluşan 7 setlik toplam 5 bin 260 kitap Aliağa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Milletin Ekibi tarafından tüm okullara ulaştırıldı.

“Kitap başarının anahtarıdır”

Kütüphane Haftası dolayısıyla planlanan programlar arasında yer alan kitap okuma etkinliğine katılarak sürpriz yapan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, çocuklara ve eğitime desteklerinin süreceğini söyledi. Acar, “Bugün olabileceğimiz en güzel yerdeyiz, çocukların ve kitapların arasında muhteşem bir dünyadayız. Çocuklarımızın hayal dünyasını, toplumsal değer yargılarını ve bilimsel algısını besleyecek yegâne vasıta kitaplardır. İyi yazar ve iyi kitaplar insana başarı yolunu açar. Kitaplar başarının anahtarıdır. O sebeple dünya ve Türk klasiklerine çok önem veriyorum. Sanatsal ve bilimsel eserlerin insanlığa çok şey kazandırdığına inanıyorum. Atatürk’ün veciz bir şekilde ifade ettiği gibi; “Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür”. Biz de hiçbir zaman bu kültür yolundan ayrılmayacağız” diye konuştu.  

“Eğitime desteğimiz sürecek”

Aliağa’da eğitim ve öğretim faaliyetini sürdüren tüm okulların kütüphanelerine toplam 7 Setten oluşan 5 Bin 260 adet kitap hediye ettiklerini belirten Başkan Acar, “Dünyaya Türkiye’ye ve insanlığa yönelişin en önemli aracı kitaplardır. Okursak dünya güzelleşir. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve bütün hemşehrilerimizin kitaplarla buluşması ve bu konudaki farkındalığın oluşması için Kütüphane Haftası’nı çok önemsiyoruz. Belediye olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine destek olmak için daha birçok projeyi hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Aliağa Belediyesi 17 kitap yayınladı

Aliağa’nın 8 bin 500 yıllık tarihinin, kültürel mirasının ve sosyoekonomik dönüşümünün gelecek nesillere ulaştırılabilmesi amacıyla 2014 yılından bugüne Aliağa Kent Kitaplığı’na 17 eser kazandırdıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Serkan Acar, “İlçemiz 8 bin 500 yıllık bir medeniyet geçmişine sahip. Tarihin her devrinde Aliağa’dan söz etmek mümkün. İşte bu tarihi derinliği ve kültürel birikimi yeni nesillerle buluşturmak için çok kıymetli bir kadro ile kaynak eserler hazırlıyoruz. Kitaba ve kütüphanelere yapılan yatırımın ve bu yolda verilen emeklerin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle yolu kitapların ve kütüphanelerin büyülü dünyasından geçerek güzellikler dünyasına açılan herkesin Kütüphane Haftasını kutluyorum” dedi.