İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 22’incisi düzenlenen Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması için başvurular başladı. Katılımcılar haber, fotoğraf ve görüntülerini, 5 Kasım 2021 Cuma gününe kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Şube Müdürlüğü’ne ulaştırabilecek.



4 dalda ödül
Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri “Ulusal Haber”, “İzmir Kent Haberi”, “Haber Fotoğrafı” ve “TV'de İzmir Kent Haberi” olmak üzere dört ayrı dalda verilecek. Katılımcılar 5 Ağustos 2020 ile 5 Ekim 2021 tarihleri arasında gazete-dergi ve internet medyasında yayımlanmış haber, haber fotoğrafı ve televizyonlarda yayınlanmış haber ve görüntüleriyle yarışmaya başvurabilecek.
Her dal için bir birincilik ve bir özendirme ödülünün verileceği yarışmada, ödül tutarı 4 dalda birincilik için 10 bin TL olarak belirlendi. Yarışmada, Barış Selçuk’la birlikte göreve giderken kaybettiğimiz gazeteci Hande Mumcu adına yine her dalda 5 bin TL tutarında özendirme ödülü verilecek.
Yarışma, 1994 yılında göreve giderken geçirdikleri trafik kazası sonucu muhabir Hande Mumcu, kameraman Salih Peker ve araç sürücüsü Hacı Ali Er ile birlikte yaşamını yitiren gazeteci Barış Selçuk’un anısını yaşatmak ve genç gazetecileri teşvik etmek amacıyla düzenleniyor.

Başvurular 5 Kasım’a kadar
Katılımın, kişisel başvuru esasına göre yapılacağı yarışmaya bir katılımcı, en fazla iki dalda ve birer eserle başvuru yapabilecek. Katılımcıların başvuruya konu olan haber ve haber fotoğrafının yayınlandığı gazete ve derginin bir nüshasını (aslını)  www.izmir.bel.tr adresinde yer alan başvuru formu ile birlikte 5 Kasım 2021 tarihi saat 17.30’a kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası Konak Mahallesi 895 Sokak No. 7 Kat: 1 Konak-İzmir adresine ulaştırması gerekiyor.
Yarışmaya gazete, dergi,  internet medyası, ajans haberi ve TV’de yayınlanan eserleriyle katılanlar katılım şartlarını yerine getirmek şartıyla [email protected] adresine mail gönderebilir.