Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Kuruluşu’nun 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı etkinlikleri bu yıl Koronavirüs salgını nedeniyle yapılamayınca Balçova Belediyesi çocukların bayramını kutlamak için alternatif bir yöntem buldu. Belediyenin araçları çocuklar için özel olarak süslenerek masal kahramanları ile birlikte Balçovayı sokak sokak gezdi.

Yine masal kahramanı kıyafeti giyen bando takımı da 23 Nisan şarkıları çalarak ilçeyi turladı. Balçova’nın her sokağına giren araçlar çocukların 23 bayramını kutladı.

Bayramı evde geçirecekleri için üzgün olan Balçovalı Çocuklar ise yapılan sürpriz karşısında çok mutlu oldu. Özenle süsledikleri balkon ve pencerelerinden geçen korteje el sallayan çocuklar şarkılara eşlik etti. İki gün boyunca etkinliği sürdüreceklerini ifade eden Balçova Belediye Başkanı “Çocuklarımızın bu bayramı buruk geçirmelerini istemedik. Balçova’daki tüm çocuklara ulaşıp bayramlarını kutladık. Bir de çocuklarımızın gönderdikleri fotoğrafları kitap haline getirerek 100. yıl onuruna kendilerine dağıtacağız. Ayrıca internet sitemiz üzerinden izleyebilecekleri bir tiyatro oyunu hazırladık” dedi.