Cumhuriyet Halk Partisi Balçova’da tek adayla seçime gitti. Mevcut İlçe Başkanı Aygül Eryılamaz’ın yeniden aday olmadığı seçimde Balçova Kadın Kolları Başkanı Binnur Akın tek listeyle girdiği seçimde yeni İlçe Başkanı seçildi.

Kongrede konuşan İlçe Başkan Adayı Akın, partililere şunları söyledi:
“Öncelikle bu güne kadar partimizin her kademesinde ilçe yönetiminde kadın kollarında sorumluluk alan partimizi daha iyi yerlerde görev yapmış tüm arkadaşlarımı hizmetlerinden dolayı kutluyorum bugün partimizin Balçova İlçe Yönetimini kurmak için toplandık. Bizler burada bulunan bulunmayan partili arkadaşlarımızla sokak sokak dolaşarak partimizin ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun hedeflerini anlattık. Birlikte partimizi yerelde iktidar yaptık ama asıl hedef genelde iktidar yapmak. Geçmişte yaşanmış olan parti içi kırgınlıkları bırakıp hep beraber önümüze bakacağız. Böylesine zor bir göreve neden adayız? Tüm kırgınlıkları gidermek için, tüm partililerimiz kucaklamak için, kadınlarımızı gençlerimizi hep beraber daha iyi yerler taşımak için adayız. Tüm bunları gerçekleştirmek için sizin desteğinize ihtiyacımız var. Bu saatten sonra daha fala çalışmak ve birbirimizi sarmak zorundayız. Nazım ustanın dediği gibi “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine…”

BİNNUR AKIN’IN LİSTESİ

Yönetim kurulu asil listesinde; Cansu Akbaş, Murat Aküzüm, Müceddet Aral, Faruk Nafiz Bakoğlu, Tülay Çimenli, Oğuz Doğan, Duran Dumlupınar, Hüseyin Kılıçdere, Elif Kuru, Ayfer Olcayhan, Cengiz Öngör, Şahin Özdemir, Necla Savaş, Ayhan Tunç yer alıyor. Yedek listesinde de şu isimler var; Dilan Alp, Serkan Kılıç, Semra Keskin, Hasan Dev, Münire Serap Bolluk, Atakan Başpehlivan, Yalçın Kun, Necmettin Uyar, Duygu Hücüptan, Nevin Özkan, Tarcan Tatlıcıoğlu, Murat Yılmaz, Feriha Yaşar, Şefika Zafer Özbaş.

İl delegeleri listesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yakın siyaset yapan İl Eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun desteklediği, il başkan adayı olacağı konuşulan Devrim Barış Çelik yer aldı. Listede bulunan isimler şunlar; Rabia Yüce, Devrim Barış Çelik, Hüseyin Nas, Mustafa Durukan, Haydar Pervanlar, Güzide Koçyiğit, Remziye Yüksel.