Karşılama törenine, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Cemal Bekle, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ali Rıza Bölük, Devlet Su İşleri Genel Müdür Vekili Kaya Yıldız, İl Tarım Müdürü Mustafa Özen ve muhtarlar katıldı. Törende konuşan Bakan Pakdemirli, uzun yıllardır tanıdığı Aydın Pehlivan isminin Menemen için bir şans olduğunu dile getirdi. Menemen’in AK belediyecilik ile tanışacağı için çok mutlu olduğunu dile getiren Pakdemirli, “Aydın kardeşim Menemen için büyük bir fırsattır. Menemen’in sorunlarını ve projelerini Ankara’ya götürme noktasında bir sorun yaşamayacaktır. Bu manada bizler de belediyemize pozitif ayrımcılık yapacağız” diye konuştu.

MENEMEN’DE ATILIM DÖNEMİ
Menemen Belediyesi Başkan V. Aydın Pehlivan ise konuşmasında, Menemen'de yeni bir atılım dönemi başlattıklarını belirti. Pehlivan, "Sayın Bakanım sizleri ilçemizde ağırlamaktan büyük onur duymaktayım. Ziyaretinizin yanı sıra engin bilgi ve tecrübelerinizle hiç şüphesiz ki Gediz Nehri’nin taşıdığı alüvyonlarla mümbitleşen Menemen Ovamıza büyük katkılar sunacaksınız.
200 bine yaklaşan nüfusu ile İzmir’in en hızlı gelişen ilçelerinden biri olan Menemen, uzun yıllar mahrum kaldığı hizmet ve yatırımlara ihtiyaç duymaktadır. AK Parti’nin belediyecilik anlayışının özünde halka hizmet ve şeffaflık vardır. Menemenliler bu anlayışın eksikliğinden çok çekti. Menemen’de yeni bir atılım dönemi içerisindeyiz.


İlçemizin mevcut kaynaklarını geliştirerek, mevcut ihtiyaçlarını giderebilmek adına sürdürmekte olduğumuz çalışmalara destek sağlayacağınıza yürekten inandığımı belirtir, katkılarınız için şimdiden teşekkür ederim” dedi. Konuşmaların ardından Bakan Pakdemirli, Yerli ve Milli Çeşitlerin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Menemenli üreticilere sebze fidanı ve tohumu dağıtımı gerçekleştirdi. Törenin ardından Bakan Pakdemirli beraberindeki heyetle birlikte Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ı makamında ziyaret etti. Menemen ile ilgili projelerinden bahseden Pehlivan, günün anısına Bakan Pakdemirli’ye Menemen’e özgü toprak vazo hediye etti.