İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınıyla mücadelede yeni önlemler aldı. Büyükşehir Belediyesi Atık Transferler İkmal Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler salgın nedeniyle kullanımı artan eldiven ve maskeler için hastaneler ve hastanelerin civarındaki eczanelerin önlerine tıbbi atık kovaları yerleştirdi. Görevliler tıbbi atık kovalarının kullanımına dair eczacıları bilgilendirdi. Hastalar için de eczanelerin camlarına bilgilendirici afişler asıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de salgının yayılmasını önlemek için yurttaşları, toplum sağlığı için risk yaratan kullanılmış maske ve eldivenlerini bu tıbbi atık kutularına atmaya çağırdı.

‘Biz de böyle bir talepte bulunmuştuk’
Eczacı Caner Kaya uygulamanın yerinde olduğunu belirterek, “Bunun yapılması şarttı. Bizim bu konuda dilekçelerimiz de vardı. Büyükşehir Belediyesi bunları dikkate aldığı için çok teşekkür ediyorum. Her eczanenin önüne, hatta her köşe başına bunlardan konulması benim dileğim. Halkımız bu konularda biraz zayıf. Ama bu konuda her detaya çok dikkat edilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Eczacı Tuğçe Kızıldemir de maskelerin sokaklara bırakılmasının, sokaktan geçen insanların da enfekte olmasına yok açabileceğini söyledi. Kızıldemir, “Önemli olan bu salgını en az hasarla atlatmak ve birbirimize bulaştırmamak. Bu nedenle atıkları çöplere atmak, toplumsal duyarlılık açısından da son derece önemli” dedi.