Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Ankara’da ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nun makamında, oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen özel görüşmede Batur’a, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da eşlik etti.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na Konak’ta yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bir sunum yaparak, özel bir dosya takdim eden Başkan Batur, ilçede salgın döneminde alınan önlemleri ve atılan adımları aktardı. Salgın nedeniyle zorda kalan vatandaşlara gıda kolileriyle destek verildiğini belirten Batur, esnafın da her zaman yanında olduklarını vurguladı. Uzun süre işyerlerini açamayan esnafa, işgaliye bedeli alınmayarak destek verildiğini kaydeden Batur, mülkiyeti Konak Belediyesi’nde bulunan, aile hekimleri ve sağlık çalışanlarının bulunduğu binalardan da kira alınmadığını aktardı. Batur, Roman vatandaşlara da kira desteği sunulduğunu sözlerine ekledi. Batur, Kılıçdaroğlu’na ilçede salgın döneminde başlatılan veresiye defterlerini kapatalım kampanyasıyla, zor durumda kalan vatandaşların ve esnafın yaralarının sarıldığını da aktardı.

YAPILACAK ÇALIŞMALARI DA ANLATTI

Normalleşmeyle birlikte Konak Belediyesi’nin projelerini hayata geçirme sürecinin de başladığını belirten Batur, Konak’ı baştan ayağa yenileyerek, kalkınmasını hızlandıracak çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgileri de Genel Başkan Kılıçdaroğlu’yla paylaştı.

Gültepe planlarının tamamlanarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildiğini belirten Başkan Batur, onay çıkar çıkmaz çalışmalara başlanacağını söyledi. Kılıçdaroğlu’na Beştepeler planlarının son aşamaya getirildiğini de aktaran Başkan Batur, restorasyon çalışmaları yapılan tarihi binaların tek tek kente kazandırılacağını da vurguladı.

Kılıçdaroğlu da görüşme sonunda Başkan Batur’a Konak Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar ve hayata geçirdiği projelerden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, Konak Belediyesi’nin salgın sürecinde diğer CHP’li belediyeler gibi başarılı işlere imza attığını vurguladı.

ÜRETİM SÜRECİ DEVAM EDECEK

Konak’ta sosyal belediyecilik anlayışıyla, insana dokunan projelere hız verildiğini vurgulayan Başkan Batur, “Göreve gelir gelmez çalışmaya başlamış ve projelerimizi ardı ardına tamamlayarak temel atma ve açılış törenlerimize hazırlanmıştık. Ancak ne yazık ki, tüm dünyanın mücadele ettiği koronavirüs salgını başladı ve biz de tüm yatırımlarımızı durdurarak, önceliği halkın sağlığına, virüsle mücadeleye verdik. Normalleşme dönemiyle birlikte de yatırımlarımızı tekrar planladık. Yakında Konak’ta açılışlar ve temel atma törenlerimiz olacak. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’na da çalışmalarımızla ilgili detayları aktararak, Konak’ta başlayan değişimi anlattım. Konak’ta iş ve üretim süreci tüm hızıyla devam edecek” diye konuştu.