İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, Karşıyaka Belediyesi'nin Zübeyde Hanım Platformu ile düzenlediği Alzaymır Farkındalık Haftası etkinliğine katıldı. Alzaymır ve demans hastalığına dikkat çekmenin ve bu hastalıklar hakkında farkındalık oluşturmanın amaçlandığı etkinlik Zühtü Işıl Meydanı'nda yapıldı.

Etkinlikte konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Daha çok ileri yaş hastalığı olarak bilinen Alzaymır, pek çok vatandaşımızın doğrudan veya dolaylı olarak hayatında önemli sıkıntı ve zorluklara yol açmakta. İnşa etmekte olduğumuz alzaymır merkezimiz aracılığı ile hastalarımız ve ailelerine çok yönlü destek olmayı, hastalıkla mücadelelerinde alzaymır hastalarımızın yanında olmayı amaçlıyor ve hazırlanıyoruz. Alzaymır Haftası Farkındalık Günü kapsamında birbirinden önemli etkinlikler düzenledik. Hastalığı önleme ve tedavi etme çalışmalarının toplumsal sorumluluğumuz olduğuna dair inancımızla herkesi alzaymır hastalarına ve ailelerine destek olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

"El ele verince yenilemeyecek hastalık yok"
Türkiye'de yarım milyondan fazla hastanın olduğuna dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç ise şunları söyledi: "Bu önemli hastalığa karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi de gerek farkındalığı artırmak, gerekse çözüm yollarına katkı sunmak amacıyla çeşitli çalışmalar yapmakta. Bu konuda tarihi Saat Kulesi'nin her yıl Dünya Alzaymır Derneği'nin de destekleriyle yapılan muhtelif çalışmalarla, düzenlenen panel ve sempozyumlar da bu hastalığa karşı mücadelede yol alınmasına önemli katkı sunmaktadır. Alzaymır ve demans hastalığını önleyici Sağlıklı Yaşatma ve Dayanışma Merkezi'ni açmış olup, bu merkezde birinci evre alzaymır ve demans hastalarına günlük yaşam faaliyetlerini yerine getirebilmeleri için destek hizmeti verilmektedir. İnsanlığın el ele verdiğinde yenilemeyecek hiçbir hastalığın bulunmadığının altını çizerek bu yoldaki her çabanın desteklenmesi gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum."