Parkın açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkan Yardımcıları, CHP eski milletvekilleri, Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen ve ilçe yönetimi, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay ve ilçe yönetimi, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İyi Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Afet Albaş ve ilçe yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri,  muhtarlar, Alpay Kandemir’in ailesi, STK başkanları ve yöneticileri ile Güzelbahçeliler katıldı.

Meclis üyeliği ve aday adaylığı süresi içerisinde Alpay Kendemir ile görüşüp, sohbet ettiğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Tabi her ölüm acıdır. Genç ölüm daha acıdır. Tüm aileye baş sağlığı diliyorum tekrar. Yaşadığımız sürede kimseyi kırmamaya, üzmemeye özen gösterelim. Alpay kardeşimiz bu dünyaya hoş bir seda bırakmış. Siyasi olarak zaman zaman görüş farklılıkları olsa dahi bir belediye başkanı, adına bir park açıyorsa bu hoş bir seda bıraktığının göstergesidir. Güzelliktir, iyi bir insan olduğunun göstergesidir. Unutmamak dostluktur. Hepimiz siyasette rekabet içiresinde oluyoruz ama sonrasında birbirimizi anlayışla karşılamak ve birbirimize sevgi saygıyı eksik bırakmamalıyız. Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum böyle bir parkta ismini yaşattığı için. Burayı yaşatmak aile, belediye ve burada yaşayan Güzelbahçelilere düşüyor. Kandemir ailesine baş sağlığı diliyorum. İnşallah kızları babalarının bayrağını hem ahilikte (esnaflık) hem de siyasi olarak devam ettirirler. Belki baba belediye başkanı olmak istedi olmadı nasip değildi. Belki evlatlarından biri belediye başkanı olur, milletvekili olur hatta hanımefendi Cumhurbaşkanı bile olur. Hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi.
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’da “Alpay bizim için yoldaş, bir mücadele arkadaşı. Kendisiyle siyaseten çok birlikte oldum. Çok erken kaybettik. Bu ilçeye bu kente yapacakları vardı. Yüreğin de herkese yer açan bir kardeşimizdi. İyi bir insandı. Onun adına bu parkı yaptığı için Mustafa Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ailesine sabırlar diliyorum” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay’da “Yalı mahallemizde güzel bir yeşil alanın açılışı ama ondan çok daha önemlisi sonsuza dek isminin anılacağı Sevgili Alpay kardeşimiz, meclis üyemiz, yol arkadaşımızı anarak bu parkla onu bütünleştirerek bir araya geldik. Alpay’ı çok yakından tanıma fırsatı buldum. Çok şey paylaştık Güzelbahçe ve partimize dair. Çevre ve doğa dostu kardeşimizin Güzelbahçe’nin ve İzmir’in gereksinimleri ve ihtiyaçlarına dair çok şey paylaştık. Güzel bir insandı. Çok genç yaşta aramızdan ayrıldı. Alpay kardeşimize Allahtan rahmet ailesine sabır diliyorum” dedi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise “ Alpay Kandemir ile 2009 yerel seçimlerinde bu yana omuz omuza siyaset yaptık. Evet, belki siyasi olarak bazen ters düştük, fikirlerimiz uyuşmadı fakat hiçbir zaman birbirimize karşı nezaketimizi ve saygımızı kaybetmedik. Alpay Güzelbahçe’nin koca yürekli insanıydı. Esnaflığında ve siyasetinde hiç kimseyi hiçbir zaman kırmadı. Bugün burada onun ismini yaşatmak bizler için büyük bir mutluluk ve gurur. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun” diye konuştu

Alpay Kandemir’in eşi Derya Kandemir’de “Belki siyasi olarak benim için ailem için hem mutlu hem gururlu bir gün ama çok da zor bir gün. Bir sene nasıl geçti bilemiyorum. Söyleyebileceğim çok fazla bir şey yok onun yokluğu bizi derinden üzüyor. O iyi bir baba ve eşti. Bize sevgiyi doya doya tattırdığı için teşekkür ediyorum ve başkanımıza, emek veren çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Yalı Mahallesi Muhtarı Özkan Kurt’da “Benim için zor bir gün. Ben Alpay’ın çocukluk, gençlik, arkadaşı kardeşi dostu olarak buradayım. Biz burada doğduk, büyüdük. Alpay’ı karşıdan gördüğünde kapı gibi adamdı. Öyleydi ama kalbi 5 yaşındaki çocuk gibiydi. O iri cüsseli dev adam iyi kalpli bir insandı. Onunla arkadaşlık dostluk yaptığım için gurur duyuyorum. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun “ diye konuştu.
Konuşmaların ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ile Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Derya Kandemir’e Alpay Kandemir’in fotoğrafını hediye etti. Ardından parkın açılışı yapıldı. Açılışta duygusal anlar yaşandı.