Planlı yapılaşmanın ve planlı yaşamın uygulama alanı bulduğu Aliağa’da yeni projelerini başlatan Aliağa Belediyesi kentte insana dokunan ve insanı değerli kılan çalışmalarını sürdürüyor. Altı yıl öncesinin petrokimya sanayisine dönük tek yönlü şehir yapısından bugün çok yönlü çağdaş bir ilçe durumuna gelen Aliağa’da hayat standartları hızla yükseliyor. Ağır sanayinin yanında turizm, tarım ve nakliye gibi büyük iş kollarının da ekonomik ağırlığının hissedildiği ilçede nüfus ile birlikte konut sayısı da günden güne artıyor. Bu düzenli ve planlı büyümeyi “Birlikten kuvvet doğdu. Bu birlik Aliağalıların ve bu kuvvet Aliağalılarındır, Aliağa’ya gönül verenlerin ve burada yaşayanlarındır” diyerek açıklayan Başkan Acar çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

Yeşil Alanda Zirvedeyiz

“Hangi sektörü ele alırsak alalım Aliağa bir emek kenti, Aliağalılar da emek yoğun çalışan insanlardır. Tabii ki ilçenin ortak kullanım alanlarından en fazla onlar faydalanacak, tabii ki projelerimiz önce onlara dokunacak” diyerek çalışmalarının anlatan Başkan Acar, “göreve geldiğimiz günden Ocak 2021 tarihine kadar bir milyon yüz bin metrekarelik yeşil alanı ilçemizde insanımızın hizmetine sunduk. Bu kişi başına düşen alanda Türkiye ortalamasının çok üstünde İzmir ortalamasının ise üç katından fazladır. Aliağa büyüyor ama büyürken de insanımızı değerli kılan hizmetler de çoğalıyor” ifadelerini kullandı.

İnsanın Derdi Belediyenin Derdidir

Aliağa’da yerleştirdikleri “çözüm anlayışı” ile ilgili de konuşan Belediye Başkanı Serkan Acar, “İlçemizde insanımızın meselelerinin çözümünde bürokrasi veya yerel yönetim ayrımı yapmıyoruz. Sayın Kaymakamımızın bu noktada çok büyük desteği var. Bu destekle beraber birçok kurumumuzla oluşturduğumuz muhteşem bir uyum var. Hemşehrilerimin derdi varsa önce biz varız, Milletin Ekibi var. Madem ki insanımız derdini çözmek için bizi memur etmiş öyleyse evvela Aliağa belediyesi derdi çözecek, önce biz yardıma koşacağız. İşte biz bu anlayışla organize olduk. Hizmet ve çözüm yapımızı bu anlayışla oluşturduk” açıklamasını yaptı.

Başlamamız Bitirmemizdir

Başkan Acar, “Geçtiğimiz günlerde çeşitli alanlarda planladığımız sekiz projemizi daha başlattık. Bizim işe başlamamız demek Allah’ın izniyle bitireceğimiz günün belli olması demektir. Biz planlamamızı ve bütün hazırlıklarımızı buna göre yaparız. İnşallah tamamladığımız bu projeler Aliağa’nın güzelliğine güzellik ve değerine değer katacaktır” dedi.

Aliağa İzmir’i Aydınlatacak

“Biz bunları yaparken yanımızda gördüğümüz tek güç Aliağalıların gücü, Aliağa’nın potansiyeli ve Aliağa’nın değerleridir. Biz hiç durmadan çalışmaya devam edecek, insanımıza hizmetten bir an bile geri durmayacağız. Burada da bir başarı varsa o başarı da tamamen Aliağalıların başarısıdır. İnanıyorum ki hemşehrilerimizin emekleriyle yükselen Aliağa yıldızı bütün İzmir’i aydınlatacaktır.” Diyen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar Ramazan Bayramı’nı da kutladı.

Başkan Acar: Benim Bayramım…

“Bayramda da çalışacağını ve her an görevinin başında olacağını sözlerine ekleyen Başkan Acar, “bütün milletimizin ve hemşehrilerimin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. İnanıyorum ki salgın hastalıktan kurtulacağımız günler çok yakındır. O günlerde daha güzel bayramlar kutlayacağız. Ben ve tüm çalışma arkadaşlarım bayramda da görevimizin başında olacağız. Benim bayramım insanımın memnuniyeti, güveni ve yüzündeki gülümsemesidir…”