GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’de AK Parti ve MHP İzmir’in 30 ilçesinde ittifak yapacak. AK Parti Aliağa, Dikili, Foça, Narlıdere, Urla ve Çeşme’de aday çıkarmayacak. MHP ise geriye kalan 24 ilçede AK Parti’nin adaylarını destekleyecek.

İZMİR’İN EN BÜYÜK İLÇESİ…
İzmir’in en büyük ilçesi Karabağlar’da ise AK Parti’nin adayının kimin olacağı netlik kazanmadı. Dün saat 17.00 civarlarında iddialı aday adaylarından Bilal Doğan ve Karabağlar eski Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç Ankara’ya davet edildi.

KOMİSYONUN ÖNÜNDE TER DÖKTÜLER
Doğan ve Tunç, dün saat 22.00 civarlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin yer aldığı komisyonun önünde kendilerini tanıttılar ve projelerinden bahsettiler.

KARAR VERİLMEDİ
Gündeme Bakış’ın AK Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre; Karabağlar’la ilgili karar bugün (Perşembe) verilecek. Karabağlar adayı da netleştikten sonra Zeybekci’nin İzmir’e döneceği bildirildi. Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın Doğan ismine sıcak baktığı öne sürüldü.

AK PARTİ KARABAĞLAR TEŞKİLATINDA MERAKLI BEKLEYİŞ
İzmir’de AK Parti’nin aday çıkaracağı tüm ilçelerde adayların belirlenirken Karabağlar adayının netleşmemesi parti teşkilatını da meraka sürükledi. Partililer gece boyu birbirini arayarak bilgi almaya çalıştı.