T.C. Ticaret Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 89. İzmir Enternasyonal Fuarı, (İEF), sağlık önlemleriyle devam ediyor. 8 Eylül Salı gününe kadar misafirlerini ağırlayacak 89. İEF; gerçekleşen konserler, tiyatro ve sinema gösterimleri, sokak gösterileri gibi etkinliklerle herkese hitap ediyor. Akdeniz temasıyla düzenlenen 89. İEF’de, Akdeniz lezzetleri, müzikleri ve etkinlikleri de fuar misafirleri tarafından ilgiyle takip ediliyor.

AÇIKHAVA’YI “ATEŞ” SARDI
Sağlık ön planda tutularak gerçekleşen 89. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda pandemi önlemleri nedeniyle Çim Konserleri düzenlenmedi. Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nun ev sahipliği yaptığı konserler, İEF’nin açıldığı 4 Eylül’den bu yana devam ediyor. Yüzlerce kişiyi bir araya getiren Atatürk Açıkhava Tiyatrosu, 6 Eylül gecesi görkemli bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Efsanelerin Dansı Anadolu Ateşi, büyüleyici bir gece yaşattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı gece, belgesel yönetmeni - gazeteci Nebil Özgentürk’ün hazırladığı “26 Ağustos’tan 9 Eylül’e Kurtuluşun Kısa Tarihi” belgeseliyle başladı. Alkışlarla başlayan büyüleyici gecede izleyiciler, bugüne kadar binin üzerinde gösteri gerçekleştiren Anadolu Ateşi’nin şovuna tanıklık etti. İzleyenler, Efsanelerin Dansı’nı ayakta alkışladı.

Anadolu Ateşi’nin Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan ve Nebil Özgentürk’e çiçek sunan Başkan Tunç Soyer, “Söze gerek yok. Gerçekten 9 Eylül’ün şanına, içeriğine, anlamına uygun olağanüstü bir gösteriydi. Yüreğinize ve emeğinize sağlık… Size İzmir’in gönlünden çiçek bahçelerini sunuyorum” ifadelerini kullandı.

KONSERLER DEVAM EDİYOR
Açıkhava sahnesinde 7 Eylül akşamı; Ufuk Beydemir ve Buray sevilen şarkılarını seslendirecek. Kapanışı ise 8 Eylül’de klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici ile Halil Sezai yapacak. Konserler öncesinde alanın temizliği yapılacak, konser sırasında ise dinleyicilerin oturma düzeni sosyal mesafeye dikkat edilerek yapılacak. 2.750 kişilik Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’na 1.435 kişi alınarak sosyal mesafe korunacak.