GÜNDEME BAKIŞ-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin su sporlarını teşvik etmek ve profesyonel takımları desteklemek için yaklaşık 16 milyon liralık yatırımla Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda hayata geçirdiği Havuz İzmir’in açılışını gerçekleştirdi. Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi Üyeleri, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, il yöneticileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

‘HER YAŞTAN İZMİRLİYE HİZMET EDECEK’
Havuz İzmir’in açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tesisin yapımını 2020 yılında tamamladıkları halde pandemi nedeniyle hizmete açamadıklarını belirterek, “Havuz İzmir’i ilk kez bugün hizmete sunuyoruz. Türkiye’nin en modern buz sporları salonunun yer aldığı Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda bulunan Havuz İzmir; yüzme, sualtı ragbisi, sutopu ve triatlon müsabakalarına ev sahipliği yapacak ve her yaştan İzmirliye hizmet verecek. Yarı olimpik yüzme havuzumuz, 3 bin 200 metrekare kapalı alanda engelli ve doğa dostu bir yapı olarak inşa edildi. Büyükşehir Belediyemizin İzmir’e kazandırdığı bu havuz sayesinde, profesyonel şekilde yüzme sporuyla ilgilenen çocuk ve gençlerimizin ihtiyacı karşılanacak. Burası aynı zamanda, yüzme bilmeyenlere eğitim verilen bir tesis olacak” dedi.

‘SU SPORLARININ MERKEZİ OLACAK’
Seçim kampanyasındaki ‘Arka Sıradakiler’ vurgusunu hatırlatan Başkan Soyer, “Yola çıkarken; Biz önceliği arka sıralardakilere vermek üzere tüm İzmir’e hizmet edeceğiz demiş; İzmir’in refahını arttırıp, bunu da adil biçimde bölüştüreceğiz sözünü vermiştik. Aşık Veysel Yüzme Havuzu ile İzmir’in arka mahallelerinin yaşam kalitesini ve refahını artırmak için yaptığımız çalışmalara bir yenisini ekliyoruz. Aşık Veysel Yüzme Havuzu’na ek olarak bu yaz, Gaziemir-Emrez, Bornova-Meriç ve Konak-Pazaryeri mahallelerine üç portatif havuz kuruyoruz. Böylece, sosyal ve ekonomik açıdan dezavantajlı mahallelerdeki çocuk ve gençlerimiz yaz boyunca yüzme imkanına kavuşmuş olacak. Önümüzdeki yıl Kemer’de, Türkiye’nin en modern ve özel tasarımlı olimpik havuzunun da temelini atarak kısa bir süre sonra İzmir’i su sporlarının önde gelen merkezlerinden biri haline getireceğiz. Her bir projemizle, çocuklarımız ve gençler olmak üzere İzmirlilerin sporu bir yaşam biçimi haline getirdikleri bir şehir yaratıyoruz. Havuz İzmir’in, bütün İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.